Det her er for chokolade-elskere!
God mørk chokolade, vanilje, kanel og stjerneanis er skønne smagsgivere i denne varme chokolade. Den er lavet på sødmælk og piskefløde, så den er lækker, blød og rund. Toppet med letpisket flødeskum og med et lille drys lakridspulver på toppen 🙂
Lakridspulveret kan undlades, eller du kan erstatte det med kakao eller kanel.
Jeg har brugt en god 70% chokolade – Callebaut – og det giver en skøn chokoladesmag. Hvis du ønsker en mildere smag, kan du bruge en chokolade med lavere kakaoindhold – omkring 60%. – eller du kan bruge mælkechokolade.
Ingredienser – ca. 1,2 liter færdig chokolade
1 l. sødmælk
1 dl. fløde
150 g. god mørk chokolade 70%
1 tom vaniljestang
1 kanelstang
1 stjerneanis
desuden fløde til servering og evt. et drys lakrids
Kom mælk og 1 dl. fløde i en gryde sammen med den tomme vaniljestang, kanelstang og stjerneanis.
Varm op til knap kogepunkt og tag gryden fra varmen.
Kom chokoladen i og rør til den er smeltet.
Si chokoladen og server den med det samme – gerne med letpisket flødeskum på toppen.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.