Kaffe og ristede hasselnødder er bare en fantastisk kombination, og i specierne her er der begge dele 🙂
Skøn smag af ristede hasselnødder og blid smag af kaffe. Sprød og lækker småkage. Jeg er glad! 🙂
Jeg køber dampede Piemonte hasselnødder hos Nøddebazaren, og jeg kan ikke rose dem nok. De smager fantastisk! Forretningen har også mine varmeste anbefalinger. Deres nødder er skønne, og de har super god service. Hvis du ikke har dampede Piemonte hasselnødder i skabet, så kan du riste almindelige hasselnødder 5-10 minutter i ovnen ved 200 grader almindelig ovn, og nulre skallen af dem i et viskestykke bagefter.
Jeg har brugt espresso pulver fra en Dolce Gusto kapsel. Hvilken skøn duft, der breder sig, når man splitter sådan en fætter fra hinanden. Jeg tænker, at du også kan bruge helt almindeligt kaffe. Måske det er lidt grovere og har knap så meget smag. Jeg er lidt i tvivl, men tænker, at det nok kan gå.
Ingredienser – ca. 80 styk
300 g. hvedemel
250 g. smør
150 g. flormelis
100 g. dampede Piemonte hasselnødder
1½ spsk. espresso pulver – rigtig kaffe
Kom hvedemel, smør, flormelis og kaffepulver i foodprocessoren.
Kør kort (10-20 sekunder) til en “smuldret” dej.
Hak hasselnødderne med en kniv.
Hæld dejen ud på bordet sammen med de hakkede hasselnødder og saml den. Den skal kun lige samles – ikke æltes.
Tril dejen til to pølser med en diameter på 4-5 cm. Eventuelt 1 lang, hvis du synes, det er nemmere.
Pak dejen ind bagepapir. Giv dem også gerne et lag stanniol, og læg dem på køl et par timer, eller til dagen efter.
Tag dejen ud fra køl, og skær den i skiver på ca. 4 mm.
Lægges på bageplade.
Bages ved 180 grader almindelig ovn – midt i ovnen – i ca. 8 minutter. Småkagerne skal blive gyldne i kanten, så er de færdige.
Køles af på rist, og opbevares i kagedåse.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.