Ja ja… Nu praler hun igen 😉 Selvfølgelig gør jeg det, for pebernødder kan i min verden ikke blive bedre! Helt sprøde og fine i konsistensen er de, og så er de krydret varmt og lunt med skønne julekrydderier.
Portionen her i opskriften er ikke så stor. Jeg blev begrænset af smørlageret – eller manglen på samme – i køleskabet 😉 men portionen er nem at gange op. Her i huset bliver der bagt pebernødder flere gange i december, og det er ret hyggeligt, for så dufter huset også af jul den dag 🙂
Ingredienser – ca. 150 styk
150 g. stuetempereret smør
150 g. brun farin
1 æg
250 g. hvedemel
½ tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
1 tsk. kardemomme
1 tsk. stødt ingefær
¼ tsk. stødte nelliker
Pisk smør og brun farin med elpisker til det er blødt – ca. 5 minutter tager det.
Kom ægget i og pisk godt.
Bland mel med bagepulver og krydderier.
Kom melblandingen i og saml dejen. Det gøres nemmest med hånden.
Dejen skal ikke æltes. Bare lige samles.
Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den på køl i 1 time.
Del dejen i 4. Hver del rulles ud og skæres i ca. 50 stykker.
Tril de små stykker til kugler og sæt dem på bageplade.
Bages i midten af en 180 grader varm ovn ved almindelig ovn i 10-12 minutter.
Nu burde de så køle af på en rist, men her ryger de gennem rillerne, så jeg lægger dem til afkøling på et rent viskestykke.
Når de er helt kolde, opbevares de i kagedåse eller glas.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.