Luftige, lette og skønne scones med sprød og sød top 🙂
Scones er super hurtige og nemme at lave. En mellemting mellem kage og boller lavet på en bagepulverdej – så ingen tid til hævning. Fra tanke til færdig lækker scone går der under en halv time! 🙂
Jeg har krydret mine scones med lidt kardemomme, appelsinskal og en gavmild mængde vaniljesukker. Jeg lavede en ny portion vaniljesukker i aftes, og er stadig lidt småberuset af duften 😉 Som fyld har jeg brugt chokolade og pistacienødder.
Det er altså blevet nogle lækre banditter 🙂 Server dem lune, som de er, eller flæk dem og server med syltetøj. Én af dem jeg prøvesmagte, kom der abrikossyltetøj på, og det er ret godt 🙂
Scones er bedst nybagte. Hvis du har brug for at gemme dem, tænker jeg de bliver fine, hvis de lige får en hurtig tur i ovnen umiddelbart inden servering, men det er næsten fjollet at bage dem til fryseren, for de tager bogstavlig talt næsten ingen tid at lave 🙂
Ingredienser – 12 styk
250 g. hvedemel
50 g. rørsukker – kan erstattes af almindeligt sukker
¼ tsk. fint salt
2½ tsk. bagepulver
1 spsk. vaniljesukker
½ tsk. kardemomme
revet skal af ½ appelsin
75 g. koldt smør
50 g. pistacienødder – usaltede og hele
50 g. mørk chokolade – i knapper eller grofthakket
1½ dl. mælk
desuden bruges 1 sammenpisket æg til pensling og kanelsukker til drys. Ca. kanelsukker af 2 spsk. rørsukker + 1 tsk. kanel
Kom mel, rørsukker, salt, bagepulver, vaniljesukker, kardemomme og appelsinskal i en skål.
Bland sammen.
Skær det kolde smør i tern, og kom det i.
Nulr smørret ud i melet med fingrene. Det må gerne gå lidt hurtigt, så smørret ikke bliver varmt.
Lav en fordybning i midten og hæld mælken i.
Rør dejen sammen. Her skal ikke røres voldsomt. Dejen skal nærmest bare skubbes sammen.
Når dejen er næsten samlet, tages den ud på et meldrysset bord og samles helt. Den skal absolut ikke æltes, bare samles.
Tryk dejen forsigtigt ud i et rektangel i ca. 2 cm.’s tykkelse.
Del stykket i 12 stykker med en skarp kniv.
Læg dine scones på bageplade, og pensl dem med sammenpisket æg og drys med kanelsukker.
Bages i en 220 grader varm ovn ved almindelig ovn i ca. 12 minutter.
Serveres gerne nybagte og lune.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.