Flere småkager 😉 og her er lækre ingefærsmåkager med skønne macadamianødder og hvid chokolade på toppen 🙂
Ingefær er vist sådan en ting, man enten elsker eller hader. Jeg elsker den! Jeg har brugt fintrevet frisk ingefær her i småkagerne, og jeg synes, det giver en fin smag og skøn varme.
Jeg har pyntet mine småkager med smeltet – og tempereret – hvid chokolade. Mørk chokolade ville også være fint at komme på 🙂
Ingredienser – ca. 65 styk
125 g. blødt smør
150 g. rørsukker
50 g. muscovado sirup – kan evt. erstattes af en almindelig sirup
25 g. fintrevet ingefær – ca. 2 spiseskefulde
1 æg
150 g. hvedemel
½ tsk. natron
150 g. hakkede macadamianødder
Nødderne fik en hurtig tur i foodprocessoren.
Ingefær har jeg revet på et fint rivejern.
Kom smør, rørsukker, muscovado sirup, revet ingefær og æg i en skål.
Pisk sammen med elpiskeren – pisk et par minutter.
Bland mel med natron og de hakkede macadamianødder, og rør det i.
Pisk kun lige til dejen er ensartet.
Håber man her har en fornemmelse af konsistensen på dejen. Det er ikke en fast dej.
Sæt dejen på bageplade med to teskeer.
Ingen grund til at gøre sig umage, for kagerne flyder fint ud i ovnen.
Bages i en 180 grader varm ovn ved almindelig ovn i ca. 10 minutter.
Lad kagerne stå på pladen et par minutter, inden de lægges til afkøling på en rist.
De kolde kager pyntes med smeltet – og tempereret – hvid chokolade.
Helle Hollesen skriver
Hej Lene.
Jeg elsker macadamia nuts og den lækre friske ingefær, så disse småkger skal prøves her til Jul.Vi er midt i noget flytterod i disse dage, så de får lov til at vente en uges tid med at blive prøvet af. De lyder simpelthen bare som værende super lækre.
M.V.H. Helle