En traditionel ting her til jul, som der nok ikke skal laves for meget om på 😉
Tag ungerne med i køkkenet, og lad dem mase dejen sammen og trille den til kugler bagefter. De er super nemme at lave, så her kan alle være med.
Jeg må indrømme, at det ikke er min favorit. Jeg synes bedre om de forskellige kugler lavet på dadler og nødder, der er en del af på bloggen, men dem her er blevet efterspurgt af en del læsere – og familien – så de kommer med 🙂
Jeg har kommet korn af 1 polynesisk vaniljestang i, og det giver en skøn smag. Der er 1 spiseskefuld kaffe i. Det giver ikke kaffesmag, men giver kakaoen mere dybde og smag. Du kan undlade kaffen, hvis du ikke har lyst til at have den i dine havregrynskugler.
Hvis du er blevet nysgerrig på kugler uden havregryn og smør, kan jeg anbefale dig at kigge forbi “Cashew-guf”, “Jeanettes yndlingskugler”, “Kokos kugler”, “Macadamia kugler med lakrids” eller “Vanille kugler”. Alle skønne kugler lavet på nødder 🙂
Men her kommer havregrynskuglerne 🙂 Det er en opskrift, der kan leges med. Jeg kunne tænke mig, at lidt revet appelsinskal kunne være skønt i, eller et lille drys kanel måske. Lakrids kunne altså også være lækkert at komme i 😉
Jeg har rullet mine havregrynskugler i kokos. Her kan man også bruge forskelligt sukkerkrymmel.
Ingredienser – ca. 32 styk
250 g. stuetempereret smør
200 g. havregryn
150 g. flormelis
3 spsk. kakao
kornene af 1 polynesisk vaniljestang – eller 2 almindelige
1 spsk. kold kaffe (færdigbrygget)
desuden kokosmel til at trille kuglerne i
Alle ingredienser røres sammen. Jeg har brugt køkkenmaskinen, men det er også fint at gøre med hænderne.
Tril massen til kugler, der trilles i kokos med det samme.
Sæt kuglerne på køl.
Havregrynskugler opbevares på køl, og har pænt lang holdbarhed – selvfølgelig afhængig af en god hånd- og køkkenhygiejne under fremstilling – men de burde kunne opbevares på køl i et par uger.
Jeanette Henriksen skriver
Jeg skal lave de gammeldags havregryns-kugler, men nu kom jeg lige til at kigge på den der “Jeanettes yndlingskugler”, den burde jeg altså prøve lave.. ha ha 😛
Knus <3
Spisestuen skriver
Det burde du 😉 også fordi, de smager fantastisk.
Glædelig jul til dig <3
Hilsen Lene
Mette Irene Kaas skriver
kan man und være kaffen