I dag har været en af de der yndlings dage i køkkenet, hvor jeg fordyber mig og nørder. Jeg har leget med “chai krydderier” hele dagen. Køkkenet ligner noget, der er løgn, og jeg har helt glemt at spise 😀 men jeg har fået 3 lækre ting ud af mine krydderier. Den første får I her, og det er den skønneste sirup.
Foreløbig nydt i en cappuccino, og det er bare for lækkert! Ellers tænker jeg som dryp på pandekager, vafler eller æbleskiver måske. På is eller yoghurt, ville det med garanti også være lækkert. Hvis du bruger sukker i din te eller kaffe, kunne du erstatte med siruppen her. Der er masser af muligheder.
Jeg har ikke testet holdbarhed, men regner med, at det holder fint et par uger i køleskabet 🙂
Ingredienser – ca. 2 dl. færdig sirup
3 spsk. sort te
2 spsk. kardemomme kapsler (hel kardemomme)
2 kanelstænger – mine kom i mindre stykker 😉
1 tsk. nelliker
8 stjerneanis
2½ dl. vand
200 g. rørsukker
25 g. glukosesirup
Giv kanel, kardemomme, nelliker og stjerneanis en tur i morteren. Det skal ikke stødes til fint pulver, bare grove stykker.
Kom krydderier og sort te i en lille gryde med 2½ dl. vand.
Bring i kog.
Lad gryden stå på blusset, men sluk for det og læg låg på gryden.
Lad blandingen trække i 10 minutter.
Hæld gennem en sigte.
Tilsæt rørsukker og glukosesirup.
Kog siruppen ind uden låg i ca. 5 minutter, til den tykner. Den bliver tykkere, når den køler ned.
Hæld siruppen på et glas – eller en lille flaske – og luk med det samme. Jeg fik det lille glas på billedet + et par skefulde mere.
Opbevares på køl.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.