Jeg har lavet en chai latte i dag, som jeg godt kan lide den. Den er sikkert ikke “korrekt”. Der burde vist være peberkorn i, men den udgave brød jeg mig ikke om. Ingefær prøvede jeg også at komme i en, men det synes jeg heller ikke blev super godt. Jeg har forholdsvis mange krydderier i forhold til mængden af te. Det synes jeg er godt. Specielt kardemommen er jeg vild med i teen.
Efter 5 forsøg, endte jeg med en chai latte, som jeg rigtig godt kan lide 🙂
Jeg har ikke som sådan idéer til spiselige gaver her på bloggen, men den her te-blanding til chai latten, kunne være rigtig fin at give væk i et sødt glas. Husk en seddel med indhold, og hvad der skal tilsættes ved tilberedning.
Jeg har sødet min chai latte med rørsukker. Her kan du bruge honning, brun farin eller almindeligt hvidt sukker i stedet for. Hvor sød man synes, en chai latte skal være, er en smagssag, så prøv dig frem 🙂
Ingredienser – ca. 1 liter
4 kanelstænger – ca. 25 gram
2 spsk. kardemomme kapsler
10 stjerneanis – ca. 10 gram
3 nelliker
2 spsk. sort te
4 dl. vand
6 dl. sødmælk
2 spsk. rørsukker
Giv kanelstænger, kardemomme, stjerneanis og nelliker en tur i morteren. Det skal bare stødes i grove stykker.
Kom te og krydderier i en gryde med 4 dl. vand.
Bring i kog.
Tag gryden fra varmen og læg låg på.
Lad blandingen trække i 5 minutter.
Hæld mælken i og varm blandingen op til kogepunktet.
Sluk for gryden og læg låg på.
Lad blandingen trække i 5 minutter.
Si latten og smag til med sukker.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.