Romsnitter eller fedtebrød. Småkagerne her kaldes begge dele 😉 Fedtebrød har en helt forkert klang i mit hoved til en skøn og sprød småkage, så mine “fedtebrød” hedder altså romsnitter.
Det er romglasur, der er på småkagerne, og jeg har brugt rom til glasuren. Lige kogt den op først, så der ingen alkohol er i, men smagen er fint tilbage 😉 Hvis du ikke har lyst til at bruge rom i din glasur, kan det erstattes af romessens – har jeg læst mig til 😉
Efter en tur rundt på Google, har jeg konstateret, at der er bred enighed om forholdet imellem ingredienserne i de her kager, så mine er helt traditionelle 🙂
Jeg har sprøjtet glasur på mine romsnitter, efter jeg har skåret dem ud. Det er ret almindeligt at smøre glasur på stængerne, og så skære dem ud bagefter. Hvis du foretrækker den metode, skal det gå lidt stærkt med at få glasuren på, lige når de er kommet ud af ovnen, for de er nemmest at skære over, når de er varme.
Her er så min debut ud i romsnitter 🙂 og de smager rigtig dejligt. Sprøde og lækre og med en dejlig smag af rom i glasuren.
Ingredienser – ca. 40 småkager
småkagerne
125 g. hvedemel
¼ tsk. hjortetaksalt
125 g. koldt smør
65 g. flormelis
65 g. kokosmel
glasuren
150 g. flormelis
2-3 spsk. rom
Kom mel, hjortetaksalt og smør i foodprocessoren.
Kør få sekunder, til smør og mel bliver grynet masse.
Kom flormelis og kokosmel i og kør få sekunder.
Hæld massen ud på bordet og saml den med hænderne. Det kræver en smule tålmodighed, men den er ret hurtig at samle. Dejen skal ikke æltes, bare samles.
Del dejen i 3 stykker, og tril hvert stykke dej til en lang pølse på ca. 30 cm.
Læg dem på en bageplade, og tryk dem lidt flade.
Bages i en 200 grader varm ved almindelig ovn i ca. 10 minutter.
Lige når de kommer ud af ovnen, skæres de i 1½ cm. brede skrå stykker.
Rør flormelis og rom til glasur og sprøjt det på kagerne. Glasuren skal ikke være for tynd.
Kagerne køles af, og når glasuren er tørret – tager ca. 1 time – kommes de i kagedåse.
Suli skriver
Kan jeg bruger honning i stedet for sukker?