Bløde og lækre pølsebrød til vores hotdogs i aftes 🙂
Jeg har et lidt anstrengt forhold til pølser. Det er nok én af de meget få ting, jeg næsten ikke kan spise, men pølserne fra Løgismose er faktisk okay 🙂 Ellers skal jeg bare have sennep og agurkesalat i min hotdog, og gerne lidt løg på toppen. Jeg lavede ristede løg selv i går, og de smager altså ret godt 🙂
Opskriften her er faktisk bare min opskrift på Store bløde burgerboller. Det er en rigtig god – og populær – opskrift, og den er der ingen grund til at lave om på 🙂
Vejen til blødt brød er primært en dej, der ikke får for meget mel. Den skal være småklistret, når den er æltet, og så er det rigtig vigtigt ikke at bage sit brød for længe 🙂
Lav dine pølsebrød så store eller små, som du har lyst til. Størrelsen her passer til en “almindelig” størrelse pølse.
Ingredienser – 14 styk
25 g. gær
2½ dl. lunt vand
1 tsk. salt
1 spsk. sukker
1 æg
50 g. blødt smør
500 g. hvedemel
Kom alle ingredienser til dejen i røremaskinen.
Ælt dejen godt igennem – gerne 10-15 minutter.
Hæver lunt og tildækket i 45 minutter.
Tag dejen ud på bordet og del den i 14 stykker. Vej evt. hele klumpen af og divider med 14. Det gør jeg, og mine vejede 60 gram stykket 😉
Formes til små lidt flade og aflange brød på 15-16 cm. Lægges lidt tæt på bageplade.
Efterhæver lunt og tildækket i 30 minutter.
Pensles med sammenpisket æg.
Bages ved 210 grader almindelig ovn i ca. 10 minutter.
Køler ned på rist.
Alex frimer skriver
kan man fryse dem bagefter
Marc skriver
Ja