Fredagskage hos os i dag 🙂 Skøn nøddemazarin med lakrids og en lækker chokoladeganache på toppen. Jeg elsker de dampede Piemonte hasselnødder fra Nøddebazaren. Hvis du ikke har dem i skabet, kan du riste almindelige hasselnødder i ovnen ved 200 grader almindelig ovn i 5-10 minutter, og nulre skallen af dem i et viskestykke bagefter. Man kan lave kagen uden at riste nødderne, men det giver altså en helt vidunderlig smag med ristede nødder.
Og nej, der skal ikke lakrids i alting i min verden, men jeg benytter mig gerne af denne skønne smagsgiver i kager og desserter, når smagen passer til. Ristede hasselnødder, chokolade og lakrids er bare et perfekt match. Hvis du absolut ikke bryder dig om lakrids, så lav kagen uden. Den smager stadig skønt 🙂
Hvis du hører til dem, der elsker hvid chokolade, ville den være fin her. Jeg kan stadig ikke med den, men den passer godt til lakrids. Jeg holder mig til den mørke Manjari fra Valrhona 😉
Ingredienser – til 1 form på 20 cm.
kagen
125 g. dampede Piemonte hasselnødder
150 g. rørsukker – kan erstattes af almindelig sukker
100 g. blødt smør
2 æg
50 g. hvedemel
½ tsk. bagepulver – glemte jeg så på billedet – suk!
1 spsk. lakridspulver – jeg foretrækker “Raw liquorice powder” fra Johan Bülow
chokoladeganache
75 g. mørk chokolade
75 g. piskefløde
desuden lakridspulver til drys. Jeg valgte også at drysse lidt hakkede nødder på toppen.
Nødderne findeles i foodprocessor.
De hakkede nødder og resten af ingredienserne til kagen kommes i en skål, og røres sammen med elpisker. Rør kun lige til dejen er ensartet og samlet.
Hældes i en smurt springform på 20 cm.
Bages ved 175 grader almindelig ovn i 30-35 minutter.
Befri kagen for springformen, og lad den køle af på en rist.
Til chokoladetoppen varmes fløden op til næsten kogepunkt i en lille gryde.
Hæld den varme fløde over den grofthakkede chokolade.
Rør til chokoladen er opløst.
Fordeles over den kolde kage.
Drys med grofthakkede nødder og lakridspulver.
Lene skriver
Den kage ser så lækker ud, men kan den laves med mandler, hvis man ikke tåler nødder?
Spisestuen skriver
Der er ikke noget i vejen for at skifte nødderne ud med mandler 🙂
Smut evt. mandlerne og rist dem i ovnen til de er gyldne. Så smager de af meget mere 🙂
Hilsen Lene