Det var min sene frokost/tidlig aftensmad i går. Jeg glemmer tit quinoa frø/korn, og det er lidt ærgerligt, for det smager skønt – og så er det sundt, hvis man er interesseret i det 😉
Jeg har vendt min lune salat med en dressing på olivenolie, citronskal og -saft. Det er en yndlings til grøntsager 🙂
Det kan kun anbefales at komme godt med fetaost på salaten. Det smager vildt godt 🙂 Med kold appelsin- og honningmarineret kylling til, blev det en tallerken god mad! 🙂
Og min tallerken 🙂
Ingredienser – 2-3 personer
salaten
1 dl. quinoa
2 dl. vand
200 g. friske grønne bønner
1 bdt. grønne asparges
½ pakke babyspinat (50 gram)
dressing
2 spsk. olivenolie
fintrevet skal af ½ citron
saft af 1 citron
salt og friskkværnet peber
desuden serveres gerne en god fetaost til
Skyl quinoaen i koldt vand, og kom den i en gryde med 2 dl.vand.
Kog den under låg i ca. 15 minutter. Tager gryden fra varmen, og lad det trække i 10 minutter under låg.
Så er det fint og luftigt.
Mens quinoaen koger, tilberedes grøntsagerne.
Bræk enderne af aspargesene, og skær bønner og asparges i mindre stykker.
Kom bønnerne i en gryde med 25 g. smør, lidt salt og ½ dl. vand, og damp dem under låg i ca. 3 minutter. Smørret er ikke nødvendigt, men det giver en skøn smag 😉
Kom aspargesstykkerne i gryden. Kom ikke hovederne i endnu.
Læg låg på igen, og damp det i 2 minutter.
Kom spinat og aspargeshoveder i gryden.
Låg på igen, og lad det dampe et par minutter, til spinaten falder sammen.
Kom quinoaen op i en skål.
Tag grøntsagerne op af gryden med en hulske, og kom dem over sammen med ønsket mængde dressing.
Vend salaten rundt, og den er klar til servering lun eller kold.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.