Jeg har modtaget “Kagekarma” af Annemette Voss fra Politikens Forlag.
Det er Annemettes 2. bog, og jeg er så heldig også at have den første “Bagelyst” stående på reolen. Og ja, det er Annemette fra Den Store Bagedyst, men den tilføjelse synes jeg længe har været overflødig 😉 Annemettes smukke kager er kendt af alle bageglade mennesker. Du kan også følge Annemette på bloggen Annemette Voss.
“Kagekarma” indledes med en række udførlige vejledninger i forskellige teknikker. Du kan lære at temperere chokolade, lave fondant, karamelspiraler, samle kagehus og meget andet. Resten af bogen indeholder 100 skønne opskrifter på kreative kager og søde sager.
Jeg elsker Annemette’s nørdede tilgang til at bage. Kagerne er æstetiske og smukke, og de er lavet af gode råvarer. Jeg er også rigtig glad for, at ingredienslisten til kagerne er logisk. Ment på den måde, at ingredienserne er listet i den rækkefølge, de skal bruges. Det er dælme et plus! og langtfra en selvfølge i opskrifter 😉
Det er skønt at sidde med en bog, hvor jeg hver gang, jeg vender et blad, får en ny oplevelse, en ny idé til at smagssammensætte og præsentere kage og sødt. Her finder du ikke en helt almindelig chokoladekage eller fødselsdagsbolle, men du finder stribevis af skønne kager, du med garanti ikke har set før. En skøn jordbær og limetærte med hyldeblomstgelé, cheesecake med grapefrugtgelé, figendrøm med abrikos, karamelsnitter, lakridskage med hindbær, ribsmuffins med hvid chokolade og mange andre.
Så hvis du har kigget langt efter smukke kager, og tænkt, at det kunne være sjovt at prøve, så er det bare med at få fat i bogen, for der er rigtig gode vejledninger til alle opskrifter. At der også er smukke billeder af alle kagerne, siger næsten sig selv, men det er der. Smukke billeder af smukke kager.
Jeg kan kun give Annemette’s bog mine varmeste anbefalinger.
Jeg har valgt at bage en kage fra bogen. Jeg har lavet Krydderkage med æble og kaffecreme. Den gør ikke meget væsen af sig i sit udseende, men det må du ikke lade dig snyde af. Den smager så vidunderligt. Skøn konsistens på krydderkagen med de revne æbler i, og kaffecremen på toppen er luftig, blød og lækker og passer helt perfekt til kagen.
Annemette’s kage er pyntet sirligt med fine rå æbleskiver. Det måtte jeg opgive, for mine æbleskiver blev brune få sekunder efter, de var skåret. Det kunne være afhjulpet med citronsaft, men her var køkkenet løbet tør 😉 Jeg har ellers en del bageforme, men en form på 22 cm. har jeg åbenbart ikke, så jeg har brugt en springform på 26 cm. i stedet, og det synes jeg godt kan gå.
Jeg har fået lov at forlaget til at gengive opskriften her. Billederne er mine egne.
Krydderkage med æble og kaffecreme
10 pers.
sværhedsgrad: let
arbejdstid: 40 min.
bagetid: 50-55 min.
krydderkage
3 æg (str. M)
250 g. lyst rørsukker
2 dl. solsikkeolie
230 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
2 tsk. kanel
1 tsk. stødt ingefær
½ dl. sort kaffe
½ tsk. salt
70 g. valnøddekerner
2 store, syrlige æbler
kaffecreme
300 g. blødt smør
200 g. flormelis
4 spsk. piskefløde
3 spsk. kold, stærk kaffe
1 spsk. kakao
I øvrigt
1 stort rødt æble
Krydderkage: Pisk æg og sukker hvidt og luftigt. Tilsæt olien. Bland hvedemel, bagepulver, natron, kanel og ingefær og sigt det ned i æggemassen. Tilsæt kaffe, salt, grofthakkede valnøddekerner og groftrevne æbler. Rør dejen godt sammen og fordel den i en springform (diameter på 22 cm.) beklædt med bagepapir på bunden. Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 50-55 minutter. Afkøl kagen helt.
Kaffecreme: Pisk smørret hvidt og luftigt sammen med flormelis. Tilsæt fløden og pisk smørcremen lind og luftig. Pisk efterfølgende kaffen i. Tag en fjerdel af cremen fra og rør den sammen med kakao.
Smør kagen op i et jævnt lag med kaffecremen og kakaocremen for at opnå et marmoreret mønster. Pynt med et friskt, rødt æble i pæne, tynde skiver.
Bogen er sponseret af Politikens Forlag. Min mening om bogen, er helt min egen.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.