Der har ikke været så meget kage på bloggen det sidste stykke tid. Det retter jeg lidt op på nu, og her kommer de skønneste hindbærmuffins med hvid chokoladecreme på toppen. Nogle har fået et drys tørrede hindbær. Mine favoritter er dem, der er drysset med lakrids. Det er ingen hemmelighed, at jeg ikke bryder mig spor om hvid chokolade, men sammen med lakrids må jeg indrømme, at det er okay 🙂
Selve kagen er ikke ret sød og hindbærrene bidrager også med en skøn syrlighed. Det er nødvendigt, for den hvide chokoladecreme er både sød og fed. Lige som den skal være 🙂 Chokoladecremen kan man tilsætte lime- eller citronskal, men i dag ville jeg have den helt enkelt i smagen til hindbærrene.
Det kræver en smule planlægning med chokoladecremen, for den skal på køl nogle timer, inden den kan piskes op. Min stod på køl i 12 timer.
Når der er kommet chokoladecreme på kagerne, skal de opbevares på køl.
Ingredienser – 18 styk
hvid chokoladecreme
2½ dl. piskefløde
200 g. god hvid chokolade
2 bl. husblas
muffins
200 g. rørsukker
150 g. smeltet smør
2 æg
200 g. yoghurt naturel
300 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
300 g. hindbær – fra frost
desuden lakridspulver og frysetørrede hindbær. Jeg bruger Raw liquorice powder fra Johan Bülow. Det smager fantastisk.
Fremgangsmåde chokoladecreme.
Husblas lægges i blød i koldt vand i 15 minutter.
Fløden varmes op i en gryde til lige knap kogepunkt.
Hæld den varme fløde over den hvide chokolade og rør til chokoladen er opløst. Det tager kort tid.
Knug væden af husblassen, og rør den ud i den varme chokoladecreme.
Læg husholdningsfilm helt ned på cremen og køl den ned. Sæt cremen i køleskabet i mindst 12 timer.
Fremgangsmåde til muffins.
Kom rørsukker, smeltet smør, æg og yoghurt i en skål og rør det sammen.
Bland hvedemel med bagepulver og natron og rør det i. Rør kun lige til dejen er ensartet.
Rør de frosne hindbær i.
Fordel dejen i 18 muffinsforme.
Bages ved 180 grader almindelig ovn i 23-25 minutter.
Køler af på rist.
Chokoladecremen, der har stået på køl i mindst 12 timer, kan nu piskes op med elpisker til en blød og lækker creme. Pisk ved ikke for høj hastighed, og pas på ikke at overpiske cremen, da den så kan blive grynet.
Fyld cremen i en sprøjtepose med ønsket tyl og fordel på de kolde muffins. Jeg har brugt en 1M tyl fra Wilton.
Jeg fik lidt chokoladecreme tilovers, der blev sprøjtet op i 2 små dessertglas 🙂
Drys med frysetørrede hindbær og/eller lakridspulver.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.