Sød, blød og fed betegner vist den her krans ret godt 😉 og sådan skal det være 🙂
Planen var egentlig bare at bikse nogle hurtige kanelsnegle sammen, men de blev altså til en krans i stedet for 🙂
Jeg har halv durummel i dejen. Det giver en fin sødme og en dejlig blød krumme. Du kan erstatte det med almindeligt hvedemel.
Ingredienser
dej
25 g. gær
3 dl. lunt vand
250 g. durummel
250 g. hvedemel
75 g. blødt smør
75 g. rørsukker – kan erstattes af almindeligt sukker
½ tsk. salt
fyld
200 g. blødt smør
200 g. rørsukker – kan erstattes af almindeligt sukker
2 spsk. kanel
100 g. cashewnødder – kan erstattes af andre nødder eller undlades
desuden bruges 100 g. flormelis og lidt vand til glasur
Kom alle ingredienser til dejen i røremaskinen.
Ælt dejen godt og længe – 10-15 minutter – til en blød og smidig dej.
Hæver lunt og tildækket i 1 time.
Hældes ud på et meldrysset bord.
Rulles ud til ca. 60 x 40 cm.
Smør, sukker og kanel røres sammen og smøres ud over dejen.
Cashewnødderne hakkes fint. Jeg har givet mine en tur i foodprocessoren. Drys dem på.
Rul sammen på den lange led.
Rullen flækkes på langs med en skarp kniv.
Sno de to stykker sammen. Sørg for at skærefladerne vender opad.
Formes til en krans og lægges på bageplade.
Efterhæver i ½ time.
Bages ved 200 grader almindelig ovn i 25-30 minutter.
Der ryger lidt snask ud under bagning. Det fjernes og kransen trækkes over på en rist og køler ned.
Pynt evt. kransen med glasur rørt af flormelis og vand.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.