Varm hyldebærsuppe med tvebakker, melboller eller andet topping er en gammel og kendt ret. Jeg synes godt, den kan trænge til lidt mere lækkerhed, så jeg har serveret min hyldebærsuppe med en skøn hjemmelavet vaniljeis, karamelliserede pistacienødder og friske pærer i små tern. Jeg serverede “suppen” ved stuetemperatur, så det er vel nærmest en kold suppe 😉 Den kan også fint serveres varm eller lun, alt efter hvad du bedst kan lide.
Hos os var det lørdags-hygge-guf 🙂 og jeg siger bare, at det smager godt! Som i rigtig godt! Nu går jeg næsten i selvsving – igen 😉 – men det er altså en god kombi af smagsindtryk 🙂
Jeg har beskrevet fremgangsmåde til de karamelliserede pistacienødder nederst i indlægget. Hvis du ønsker billeder til fremgangsmåden, så kig forbi Appelsintrifli med karamelliserede nødder.
Ingredienser – 4 personer
3 dl. koncentreret hyldebærsaft
4 dl. vand
karamelliserede pistacienødder af 100 g. pistacienødder og 50 g. rørsukker
vaniljeis
2 pærer – beregn ½ pære pr. portion – de er så ikke kommet med på billedet 😉
1½ spsk. Maizena – brug en måleske
Kom hyldebærsaft og vand i en gryde og varm op til kogepunkt.
Maizena udrøres i 3 spsk. koldt vand, og tilsættes under omrøring. Suppen småkoger under omrøring i 1-2 minutter.
Nu kan du vælge at serveres suppen varm, eller lad den køle ned til lun eller stuetemperatur, inden du serverer den.
Karamelliserede pistacienødder.
Sukkeret smeltes på panden ved ikke for høj varme.
Nødderne kommes i og røres hurtigt rundt.
Hældes ud på et stykke bagepapir og køler helt af.
Hakkes groft, når de er helt kolde.
Helle Hollesen skriver
Hej Lene.
Jeg eeelsker hyldebærsuppe med æblestykker i og tvebakker til.
Nu skal dine versioner prøves af. Det med de kandiserede pistaciekerner i lyder bare så lækkert!
M.V H.
Helle
Spisestuen skriver
Mange tak Helle 🙂 Håber det falder i din smag.
Hilsen Lene