Jeg har sent i livet fundet ud af, at hyldebærsaft smager helt vidunderligt 🙂
Jeg har kogt et par tomme vaniljestænger med i min saft, og det giver en skøn smag. Jeg har også et par syrlige og skønne danske æbler i, som jeg har hentet i en æbleplantage tæt på, hvor vi bor. Jeg kan så selvfølgelig ikke huske, hvad de hedder, men meget smagfulde, saftige og fint syrlige er de.
Jeg synes, saften smager dejligt, når den fortyndes i forholdet 1:3, men det er jo forskelligt, hvor kraftig man ønsker sin saft, så her må du prøve dig frem.
Der er flere hyldebær i fryseren, og jeg har planer om en skøn hyldebærtoddy til vinter 🙂
Jeg bruger ikke atamon, men laver hellere mindre portioner af gangen. Saften opbevares også fint på frost.
Ingredienser – ca. 1 liter koncentreret saft
700 g. hyldebær – mine er frosne
3½ dl. vand
2 syrlige æbler
2 tomme vaniljestænger
350 g. rørsukker – kan erstattes af almindeligt sukker
½ dl. citronsaft
Kom hyldebær, vand, æbler i grove stykker og de tomme vaniljestænger i en gryde.
Kog op og kog under låg ved svag varme i 25-30 minutter.
Hæld saften gennem en si. Lad det dryppe godt af og tryk massen sammen med bagsiden af en ske, så der kommer mest mulig saft med.
Mål saften af. Jeg fik 8 dl. og det passer med sukkermængden på 350 g. rørsukker. Det er ca. 40 gram sukker pr. dl. saft.
Kom saften i en ren gryde og kom citronsaft og sukker i.
Giv saften et kort opkog, så sukkeret opløses.
Hældes på rengjorte og skoldede flasker.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.