Durummel giver en fin og blød krumme i brød, og så har det en sødlig og skøn smag. Hmm… det er nu lidt svært at forklare, hvordan det smager, men dejlige boller er det bestemt 🙂
Bollerne smager skønt med pålæg, ost eller syltetøj eller bare med koldt smør 🙂
Der kom hjemmelavet brombærsyltetøj på et par stykker i dag 🙂
Ingredienser – 16 boller
7 dl. lunt vand
50 g. gær
500 g. hvedemel
500 g. durummel
2 tsk. salt
1 tsk. honning
3 spsk. olivenolie
Kom alle ingredienser i røremaskinen.
Ælt dejen godt og længe – 10-15 minutter – til den er elastisk og blød. Det er en lidt klistret dej.
Hæver lunt og tildækket i 1 time.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord.
Del den op i 16 stykker. Jeg vejer hele klumpen, dividerer med 16 og det vejer jeg hver bolle af i.
Tril til boller, der sættes på bageplade.
Efterhæver lunt og tildækket i ½ time.
Pensles med vand.
Bages i en 210 grader varm ovn ved almindelig ovn i 12-14 minutter.
Køler af på en rist.
Jeanette skriver
Havde helt glemt denne opskrift – elsker de boller