Tung, fyldig, sød, syndig og lækker er lige de første få ord, der falder mig ind, når min brownie med marcipan skal beskrives 🙂 Den er bare møglækker!
Der var marcipan tilbage, fra jeg lavede kaffeboller med brunsviger remonce i sidste uge, og det skal jo bruges 😉
Det er fredagskagen hos os i dag med mokkaflødeskum til. Jeg har brygget en lille pivstærk espresso på min Dolce Gusto Mini Me, ladet den køle af og blandet den i flødeskum. Jeg elsker den lille maskine! Så god kaffe den laver 🙂
Du kan undlade kaffen i flødeskummet og bare servere kagen med flødeskum og friske bær, eller du kan servere en god vanilleis til 🙂
Jeg har bagt kagen i en springform. Den ville være nemmere at skære i pæne stykker, hvis den blev bagt i en firkantet form 😉
Ingredienser – 1 kage på 26 cm.
150 g. blødt smør
250 g. rørsukker – kan erstattes af almindeligt sukker
150 g. marcipan
3 æg
100 g. mørk chokolade – mindst 70%
75 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
desuden 2½ dl. fløde og 2 spsk. stærk kaffe til servering
Kom smør, sukker og marcipan i røremaskinen.
Rør ved medium hastighed i ca. 5 minutter. Mens det står og kører smeltes chokoladen over vandbad.
Kom ét æg i ad gangen og rør godt mellem hver.
Vend den smeltede chokolade i med en dejskraber.
Bland mel og bagepulver og si det i dejen.
Vend dejen sammen.
Kom dejen i en smurt springform.
Bages ved 180 grader almindelig ovn i ca. 30 minutter. Når du kan stikke i kagen med en tandstik, uden der hænger dej ved, er kagen færdig.
Lad kagen køle af i 5 minutter i formen inden formen fjernes og kagen trækkes over på en rist og køler af.
Ved servering piskes fløden til skum og der røres 2 spsk. stærk kaffe i.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.