Den her kage blev til på vores nyligt overståede efterårsferie 🙂 Efter et kig i skabet og fryseren, var det hvad jeg endte med. Det er en skøn kage. Svampet og lækker og en smule tung i det. Den smager skønt med flødeskum eller creme fraiche på toppen. Jeg har lavet kagen igen, nu vi er hjemme efter ferien, så der kunne komme billeder på opskriften 😉
Jeg har brugt solbær, men den er absolut også lækker med blåbær, brombær eller hindbær.
Ingredienser – 1 kage på 26 cm.
150 g. blødt smør
200 g. rørsukker – kan erstattes af almindeligt sukker
korn af 1 polynesisk vaniljestang – eller 2 almindelige
3 æg
200 g. hvedemel
1 dl. kokos
2 dl. yoghurt naturel
1½ tsk. bagepulver
200 g. frosne solbær
50-75 g. flydende honning
desuden creme fraiche eller flødeskum til servering
Smør, rørsukker og vaniljekorn piskes godt.
Æggene tilsættes ét ad gangen, og der piskes godt mellem hver.
Hvedemel blandes med kokos og bagepulver og vendes i dejen skiftevis med yoghurt.
Kom dejen i en springform på 26 cm.
Fordel de frosne bær på kagen.
Bages i ca. 40 minutter ved 200 grader almindelig ovn.
Fordel/dryp/hæld honning over den varme kage.
Køler ned i 5 minutter i formen, inden ringen fra springformen fjernes, og kagen trækkes over på en rist og køler af.
Serveres med flødeskum eller creme fraiche.
mette skibber gjøl skriver
Fantastisk kage, som jeg nu har bagt 2 gange 🙂 jeg brugte blåbær i mangel på solbær, og det var så lækkert. tak for en dejlig kageopskrift.
Spisestuen skriver
Velbekomme 🙂
Lyder også rigtig skønt med blåbær.
Hilsen Lene
Charlotte skriver
Ser lækker ud – kan den bages dagen før eller vil den blive kedelig
Spisestuen skriver
Det kan den godt, og den bliver ikke tør, men jeg synes, den er bedst, den dag den er bagt 🙂
Hilsen Lene