Vi har ferie – og det er dejligt!
Her hygges, og det kræver også lidt god mad, så det her er vores dessert i aften. Hovedretten simrer på komfuret, og sender skønne dufte rundt i huset. Oksebov, der har simret de sidste 4 timer i en god øl og med masser af skønne grøntsager. Den serveres med kartoffelmos om ikke mange øjeblikke 🙂
Der var nogle lidt trætte æbler og pærer i køleskabet. Dem kogte jeg til mos i aftes med vaniljekorn, lidt sukker og et skvæt citronsaft. Mosen har stået på køl til i dag, hvor jeg har lagt den sammen med ristede grovvalsede havregryn. Der er flødeskum på toppen og skønne friske hindbær fra min lokale pusher. Det er helt fantastisk med friske hindbær her midt i oktober 🙂
Opskriften herunder billedet er lavet så godt, som jeg husker, hvad der kom i 😉
Ingredienser – 8 personer
mos
2 kg. æbler og pærer – ca. halv af hver (vægt før de er renset)
2 spsk. vand
1 polynesisk vaniljestang
1 dl. rørsukker
saft af ½ citron
ristede havregryn
30 g. smør
1½ dl. grovvalsede havregryn
50 g. rørsukker
endvidere bruges 2½ dl. piskefløde og 250 g. friske hindbær til pynt
Æbler og pærer skrælles og kernehusene fjernes.
Skæres i små stykker og kommes i en gryde med vand, vaniljekorn og det halve af sukkeret.
Varm forsigtigt op og kog under låg ved svag varme til mos.
Kom citronsaft i og evt. resten af sukkeret. Smag til, for æbler har forskellig syrlighed. Jeg brugte Discovery æbler, og jeg brugte al sukkeret.
Giv mosen en kort tur med stavblenderen. Den skal stadig være grov.
Kom mosen i en skål og køl den ned til køleskabskold.
Kom smørret på panden og smelt det ved god varme.
Kom havregryn og sukker på, og rist det ved ikke for høj varme og under omrøring, til det er gyldent.
Bredes ud på et stykke bagepapir – eller et fad – og køler ned.
Læg havregryn og mos lagvist i en skål.
Start med havregryn og slut med et lag mos.
Kom flødeskum og friske hindbær på.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.