Skønne grønne pølsehorn til store og små med masser af spinat i dejen.
Jeg har lavet to “mange-pølse-ben-dyr” – bare for at variere det almindelige pølsehorn en smule. Det brugte jeg den ene pakke pølser til. Den anden pakke blev til mere voksne pølsehorn – i hvert fald i størrelsen 🙂 Der var en god portion dej tilbage, og den lavede jeg skønne sandwichboller af 🙂
Hvad angår mængder, kan du få 8 styks “mange-pølse-ben-dyr” af hele dejmængden ELLER ca. 30 store pølsehorn (en hel pølse omviklet med dej).
Jeg lavede 2 “mange-pølse-ben-dyr” + 6 store pølsehorn + 9 sandwichboller 🙂
Øjnene på “mange-pølse-ben-dyrene” er købt færdige. Det er bare sukkerøjne, og jeg har sat dem fast med en lille tut glasur. Mund og øjenbryn er også lavet med glasur, der har fået lidt brun pastafarve. Glasuren er kommet i en sprøjtepose. Her kan man også bare bruge en frysepose. Klip et lille hul og pynt som du har lyst til. Man kunne også bruge rosiner som øjne eller oliven på tandstikker 🙂
Her har jeg viklet dej om en hel pølse 🙂
Ingredienser
300 g. frossen helbladet spinat
½ l. kogende vand
50 g. gær
1 æg
50 g. blødt smør
2 tsk. salt
2 tsk. honning
200 g. grahamsmel
800 g. hvedemel
desuden 1-2 æg til pensling
Desuden har jeg brugt 12 pølser (2 poser). Pølserne fra Løgismose er absolut de foretrukne her i familien.
Kom den frosne spinat i blenderen og hæld kogende vand over.
Giv det en god tur, så spinaten hakkes helt fint.
Hæld i røremaskinen – det er nu lunt – sammen med de andre ingredienser.
Æltes godt og længe. Det er en let klistret dej.
Hæver lunt og tildækket i 1 time.
Hæld dejen ud på bordet og del den op:
6 x 30 gram + 50 gram til 1 mange-pølse-ben-dyr.
30 gram rulles om hver halve pølse og de 50 gram er til hovedet.
Lægges på bageplade.
Efterhæver lunt og tildækket i ½ time.
Pensles med sammenpisket æg.
Bages ved 200 grader almindelig ovn i ca. 12 minutter.
Til de store pølsehorn har jeg vejet dej af på 60 gram, og ellers er teknikken den samme, som til de små pølsehorn.
De efterhæver også i ½ time.
Pensles med sammenpisket æg.
Bages ved 200 grader almindelig ovn i ca. 14 minutter.
Pølsehornene køler ned på en rist.
Christina / TheBigMeowski skriver
Hvor er de fine 🙂 Du er bare god til de der kreative og sjove ideer.
Spisestuen skriver
Mange tak for de søde ord Christina 🙂
Therese skriver
Sikke en fin idé med et “tusindeben” pølsehorn… Vi står og skal holde børnefødselsdag og vi skal bruge omkring 90 pølsehorn, hvor mange “tusindeben” vil du tro denne opskrift rækker til, hvis man kun laver det og ikke store pølsehorn samt boller?
Spisestuen skriver
Der bliver 7 “tusindeben” ud af 1 portion dej (og så får du en smule dej tilovers) 🙂
Anna skriver
Virkelig fin idé!
Hvad kan man evt. bruge i stedet for honning? Bare så opskriften kan bruges til børn under 1 år
Spisestuen skriver
Bare brug helt almindeligt sukker.
Bettina Ingemann skriver
Hvor er det bare en sød ide 🙂 Hvordan opløser du gæren?
Spisestuen skriver
Den opløser jeg ikke. Jeg kommer bare alle ingredienser i skålen på én gang. Dog putter jeg vådt + gær i skålen først.
Gæren opløses fint, når dejen æltes.
Hilsen Lene
Jonna skriver
Øj hvor fine. Dem skal jeg da lave på lørdag. Og så lige en portion hvor jeg erstatter spinat med rødbede.
Tak for opskrift.
Bianca skriver
Kære Lene,
Hvor meget frisk spinat tror du mon at man skal bruge istedet for frosset spinat?
Christina skriver
Det er virkeligt en god idé. Det må jeg prøve til min søns 1 års fødselsdag. Men hvordan laver du øjnene? De giver virkelig et fedt udtryk.
Marianne skriver
Jeg skal lave 21 af dem til i morgen, hvor meget skal jeg så bruge?