Vi fejrede Chefen igen i går, og så skal der selvfølgelig livretter på bordet. Det er noget med kød i rigelige mængder og masser af sovs 🙂 Så det blev der!
Retten blev serveret med kartoffelmos i rigelige mængder.
Der er en hel flaske rødvin i gryderetten. Det behøver ikke være en dyr og fin vin, men vælg én du gerne ville drikke 🙂
Da vi var ude og handle, stod jeg og kiggede på hylden med bouillon og færdig fond. Der er dyre og der er billige, men når man kigger på ingredienslisten, er de alle lidt uhyggelige. “Fond du chef” fra Knorr var egentlig ikke så slem, så den kom i indkøbsvognen. Nummer et er helt sikkert at lave sin egen fond, men sådan en havde jeg ikke på lager 😉 Brug den fond eller det mærke bouillon, som du godt kan lide.
I får lige desserten med. Her fik vi chokoladekage med jordbærmousse. Den har jeg lavet nogle gange efterhånden, og den er altid et hit.
Ingredienser – 8 personer
2 kg. okseklump – afpudset vægt (renset fri for sener) skåret i store tern… meget store tern
2 pk. bacon
6 banan skalotteløg
6 fed hvidløg – kom ikke med på billedet 😉
1 flaske rødvin
1 rød chili i fine strimler
1 dåse tomatpure
2 brikker “fond du chef” fra Knorr – eller 2 bouillonterninger
1 spsk. tørret timian
4 laurbærblade
3 bakker champignon – 750 gram
2½ dl. piskefløde
300 g. perleløg
salt og friskkværnet peber
Skalotteløg skæres i grove stykker, hvidløg hakkes fint og bacon skæres ud i mindre stykker. Hvidløg er ikke kommet med på billedet her 😉
Brunes/dampes i smør i en stor gryde i nogle minutter, til løgene er bløde.
Tag blandingen op af gryden.
Kødet brunes godt på alle sider i gryden i smør og olivenolie. Brun kødet af nogle gange.
Når al kødet er brunet, kommes det tilbage i gryden.
Krydr med salt og peber.
Kom løg/baconblandingen, chili, timian, laurbær, fond-terninger, tomatpure og rødvin i gryden.
Vend godt rundt og bring i kog.
Læg låg på og lad retten småsimre i 3½-4 timer i alt. ½ time før retten er færdig tilsættes svitsede hele champignon. De tager lidt tid at lave, så dem kan man svitse i god tid, køle dem ned, og så er de klar til at blive puttet i ½ time før kødet er færdigt.
Champignon renses og stilken skæres af.
Steges på panden i en god klat smør ved pæn høj varme.
Vend rundt i champignonerne hele tiden. Det er mega hyggeligt. De hviner og piver, når man steger dem 🙂
Her stopper billedrækken så, for gryderetten står og hygger sig. Gæsterne er kommet, og så begrænses tiden med kameraet 😉
Når kødet har simret i 3 timer, kommes de svitsede champignon i.
Retten simrer i yderligere ½ time.
Kom perleløg og 2½ dl. piskefløde i, og kog retten godt igennem uden låg i ca. 5 minutter.
Retten jævnes med meljævning og smages til med salt og peber.
Helle Hollesen skriver
Hej Lene
Endnu en lækker simreret til min hjemkøbte slow cooker fra England, hvor min datter bor. Vi går efterår og vinter i møde, hvor sådanne gryderetter bare er det helt rigtige. Så den skal i hvert tilfælde prøves af vedførst givende lejlighed. Den ser og lyder nemlig rigtig lækker.
Venlig hilsen Helle
Spisestuen skriver
Hej Helle 🙂
Det lyder da helt perfekt. Det er også en hyggeligt ret med masser af dejligt smag.
Håber den falder i Jeres smag.
Hilsen Lene
Sanne skriver
Det lyder lækkert, skal da prøves. Jeg tænker at jeg ofte oplever at retten gryner når jeg tilsætter fløden og det så koger derefter? Gør jeg noget forkert mon?
Vh Sanne
Spisestuen skriver
Jeg har umiddelbart ikke noget bud på, hvad der sker – beklager -medmindre du bruger en fløde med lavere fedtindhold, for det skal være piskefløde.
Hilsen Lene
Helle Hollesen skriver
Hej Lene.
Så har jeg endelig fået prøvet din Rødvinsgryde.
Den er bare så god.
Jeg lavede dog et par små ændringer. Jeg havde nogle kængurosteaks, der ikke var så ens i størrelsen, så dem brugte jeg i stedet for, og så tilføjede jeg små krydrede italienske snackpølser på størrelse med cocktailpølser. Det blev til alle tiders ret.
V.H. Helle
Spisestuen skriver
Hej Helle 🙂
Tak for skøn tilbagemelding. Lyder også lækkert med det du har brugt.
Hilsen Lene