Jeg skulle have besøg i går af en sød med-madblogger, der lever efter LCHF-principperne, så jeg har været i tænkeboks… Det er jo ikke sådan nogle opskrifter, jeg normalt udvikler, men det har været sjovt. Jeg har brugt kokospalmesukker som sødning. Det kan man erstatte med Sukrin Gold, hvis det skal være helt striks LCHF. Ifølge Jane Faerber kan kokospalmesukker bruges på LCHF i mindre mængder. Jeg har valgt det – fremfor Sukrin – da jeg langt foretrækker smagen af kokospalmesukker. Det smager skønt – sådan lidt karamelagtigt – og så har det egenskaber som almindeligt sukker.
Man kan sagtens erstatte kokospalmesukker med rørsukker eller almindeligt sukker. Jeg har brugt dampede Piemonte hasselnødder til bunden. Hvis du ikke har sådan nogen i skabet, kan du bruge almindelige hasselnødder, der ristes 5-10 minutter i en 200 grader varm ovn (almindelig ovn), og så nulres skallen af dem bagefter. Du kan erstatte med andre nødder eller mandler, som du har lyst til. Der skal bare være 200 gram i alt.
Kagen lavede jeg i forgårs sent om aftenen, så den bare skulle pyntes – og fotograferes – i går. Jeg blev fældet af et migræneanfald i går og måtte desværre aflyse aftalen. Kagen stod i køleskabet, og ingen i familien måtte spise af den, for jeg havde jo ikke taget billeder af den 😉 I dag går det bedre. Kagen er pyntet og fotograferet, og senere i dag er den med garanti også spist 🙂 og kaffeaftalen må vi finde en anden dag til 🙂
Ingredienser – 1 kage på 20 cm. i diameter
bund
150 g. dampede Piemonte hasselnødder
50 g. mandler
100 g. smør
3 spsk. kokospalmesukker
mokkamousse
5 bl. husblas
2 hele pasteuriserede æg
75 g. kokospalmesukker
1 dl. piskefløde
1 spsk. instant kaffepulver
1 spsk. kakao
2½ dl. piskefløde
desuden bruges 2½ dl. piskefløde og lidt kakao til pynt
Kom nødder og mandler i foodprocessoren og findel dem.
Smørret smeltes i en gryde.
Tag gryden fra blusset og rør kokospalmesukker og nøddeblandingen i.
Dæk bunden i en 20 cm. springform med bagepapir og bred nøddemassen ud i et ensartet lag.
Bages ved 175 grader almindelig ovn i 15 minutter.
Bunden køles helt af. Giv den gerne et par timer i køleskabet.
Til moussen lægges husblas i blød i koldt vand i 20 minutter.
Kom 1 dl. fløde, kaffepulver og kakao i en lille gryde og varm op til knap kogepunkt under omrøring.
Hæld op i en skål. Knus husblassen fri for vand og rør den ud i den varme flødeblanding.
Blandingen køler ned til stuetemperatur.
Imens piskes æg og kokospalmesukker luftigt. Tager 5-10 minutter.
Den afkølede fløde/husblasblanding røres i æggemassen.
Pisk fløden til blødt skum og vend den i til sidst.
Den kolde bund trækkes over på et fad. Læg ringen fra springformen rundt om med et stykke bageplast i.
Hæld moussen i.
Dæk kagen til og sæt den på køl.
Den sætter sig på nogle timer, og kan fint laves dagen før, den skal bruges.
Inden servering pyntes den med kakao og flødeskum.
Karen skriver
Hej,
Den ser virkelig lækker ud..
Tænkte på – hvor hård er bunden?
Spisestuen skriver
Mange tak Karen 🙂
Bunden er fast og hård i det. Ikke knasende sprød.
Rav Food skriver
Kære Lene
Har du virkelig lavet den kage til ære for mig? Hvor er du bare sød – og jeg er altså meget rørt.
Jeg er glad for, at hovedet har det bedre – og glæder mig til en ny aftale.
Knus Kathe
PS Og kagen skal jeg helt sikkert prøve inden længe <3
Spisestuen skriver
Kære Kathe 🙂
Jamen det havde jeg da, og jeg havde glædet mig til at du skulle smage den. Så ærgerligt altså!
Nu er den spist, og der er enighed om, at det er en skøn kage.
Glæder mig også til en ny aftale.
Knus
Stine skriver
Kan kagen laves dagen før? Ved du skriver du gjorde det, men bliver resultatet “lige så godt”.
Hvor har du fundet bageplast?
Tak 🙂
Stine skriver
jeg fandt selv svaret, tak.
Spisestuen skriver
Resultatet er absolut lige så godt dagen efter 🙂
Bageplast køber jeg som regel ved bagetid.dk eller i Inspiration eller hos Kop & Kande 🙂
Hansi skriver
Mumsfilibaba
Kaya B Hammerfjord skriver
Kan man bruge noget andet sukker (fx rørsukker) ind det der kokosPalmesukker. Hvis ikk hvor køber man det så henne.
Mvh Kaya