Mine naanbrød er penslet med smeltet smør og finthakket hvidløg, og så er de drysset med nigella frø. Det er et super lækkert og blødt brød 🙂
Det smager skønt til suppe og forskelligt dyp. I dag har vi fået det til en pastaret, og det kunne man måske ryste lidt på hovedet af, men det smager altså godt 🙂
Formen på naanbrød er sådan aflangt dråbeformet. Det ved jeg nu ikke helt, om jeg har ramt, men det kommer sig nok ikke så nøje 😉
Man kan undlade hvidløg og nigella frø og nøjes med at pensle med smeltet smør – eller man kan bruge olivenolie.
Ingredienser – 8 styk
dej
1½ dl. lunt vand
100 g. yoghurt naturel
25 g. gær
1 æg
1 tsk. salt
1 tsk. honning
450-500 g. hvedemel
pensling og drys
75 g. smør
2 fed hvidløg
nigellafrø
Kom alle ingredienser til dejen i røremaskinen.
Ælt dejen godt og længe – gerne i 15 minutter – til den er blød og elastisk og lige præcis slipper skålen.
Hæver lunt og tildækket i 45 minutter.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og del den i 8 stykker.
Tril hvert stykke til en kugle og rul/stræk dejen i facon.
Lægges på bagepapir.
Efterhæver lunt og tildækket i 30 minutter.
Pensles med smeltet smør.
Bages i en 250 grader varm ovn ved almindelig ovn i 6-8 minutter.
Kom de pressede hvidløgsfed i resten af den smeltede smør.
Lige når brødene kommer ud af ovenn, pensles de med den smeltede smør med hvidløg og drysses med nigella frø.
Køler af på en rist.
Rikke skriver
Hej
Skulle man ikke nok kunne fryse disse brød efter den sidste pensling?
Tror de skal prøves og det er bare så dejligt med forskelligt i fryseren
Spisestuen skriver
Det skulle man sagtens kunne. Du skal bare være opmærksom på, at de ikke bliver bagt for meget 🙂
Hilsen Lene
Lotte skriver
Det er simpelt hen, de bedste brød vi har smagt, skal bage til alle omkring os, børnebørnene spørger altid, har du Nana brød bedste Er ved st bage dem til konfirmation, det eneste hun ønsker sig er Nana brød, så gaven er Nana brød , men indbagte penge, i sølvpapir , og så i en fin kurv, med cellofan om