Kanelkrans med snasket og lækkert fyld med marcipan og æbler – det er bare godt! 🙂 Hyggeligt bagværk på en af årets første efterårsdage <3
Kransen har fået kakaoglasur og hakkede nødder på toppen. Jeg har brugt dampede Piemonte hasselnødder, og de er sindssygt lækre. Hvis du ikke har sådan nogen i skabet, så brug nogen andre nødder, du godt kan lide.
Jeg kan se, at jeg ikke har fået taget ingrediens-billeder af fyld og pynt… hmm.. Det er også gået rigtig stærkt, for jeg har haft gang i flere ting på samme tid her i formiddag. Min elskede computer gik totalt død i forgårs aftes. Det betød, at jeg brugte hele dagen i går på at finde ud af, hvilken computer, jeg så skulle have, hente den i Vejle til aften, og så brugte vi det halve af natten på at installere den og opgradere til Windows 10 – som i øvrigt kører upåklageligt 😉 Vi tilbragte et par skønne timer på Odense Teater i aftes ind imellem computer-kaos, hvor vi så “Den Vægelsindede”. Et fantastisk stykke, som jeg varmt kan anbefale.
Jeg har nu en computer, der kører upåklageligt, og jeg har været ved at installere programmer i formiddags, samtidig med, at jeg har bagt kage… hmm.. en smule stressende 😀 Jeg har endnu ikke fået den sat til min eksterne skærm, så jeg har siddet og udvalgt billeder til indlægget her på en 15,6″ skærm, og det er altså ikke spor optimalt. Endvidere tror jeg heller ikke, at farvegengivelsen er helt i øjet, men for nu er det godt nok 🙂
Ingredienser
dej
2½ dl. lunt vand
25 g. gær
500 g. hvedemel
75 g. blødt smør
75 g. rørsukker – kan erstattes af almindeligt sukker
1 tsk. kardemomme
1 æg
½ tsk. salt
fyld
150 g. blødt smør
100 g. rørsukker – kan erstattes af almindeligt sukker
250 g. marcipan
1 spsk. kanel
200 g. æble – renset og revet vægt
glasur og pynt
200 g. flormelis
1 god spsk. kakaopulver
50 g. nødder – grofthakkede til pynt
Kom alle ingredienser til dejen i røremaskinen.
Ælt dejen godt og længe. 10-15 minutter er passende, så får du en blød og elastisk dej, der er lidt klistret.
Lad dejen hæve lunt og tildækket i 45 minutter.
Mens dejen hæver laver du fyldet.
Kom alle ingredienser i en skål og rør sammen. Jeg synes, det er nemmest at stikke hånden i og bruge den.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord.
Rul ud til ca. 60 x 40 cm.
Smør fyldet ud over.
Rul sammen og læg den på en bageplade.
Klip dybe snit i dejen med ca. 3 cm.s mellemrum.
Vip stykkerne lidt hver sin vej.
Efterhæver lunt og tildækket i 30 minutter.
Bages ved 200 grader almindelig ovn i 25-30 minutter.
Træk den over på en rist og lad den køle af.
Rør en glasur af flormelis, kakao og vand.
Kom glasur på kanelkransen og drys med hakkede nødder.
Trine Nielsen skriver
Uhm, ser lækker ud 🙂 Den skal prøves 🙂
Spisestuen skriver
Mange tak Trine 🙂
Anne-Marie skriver
Den ser rigtig lækker og hyggelig ud.
Kh.
Anne-Marie
Spisestuen skriver
Mange tak Anne-Marie 🙂
Trine Nielsen skriver
Hej Lene 🙂
Så fik jeg bagt din kanelkrans, og den smager bare skønt, og er nem at lave 🙂 Ikke sidste gang jeg bager den 😀
Hilsen
Trine
Spisestuen skriver
Det er rigtig dejligt at høre Trine 🙂 Tak for tilbagemelding.
Hilsen Lene
Dorte skriver
Kan man bage den og fryse den ned, for senere at opvarme den? Måske kan den stå ubagt i køleskabet?