Jeg kom for noget tid siden forbi en engelsk bageside, hvor jeg så nogle boller, der havde en sprød kaffe-kagedej udenpå. Det så spændende ud, så sådan en opskrift har jeg lavet 🙂 De boller, jeg så, havde en klat smør som fyld. Det synes jeg måske var en smule kedeligt, så jeg har fyldt mine boller med brunsviger remonce, og det passer helt perfekt til den sprøde kaffedej udenpå.
Skønne boller er det. Bløde og lækre med skønt fyld og et helt sprødt, tyndt lag kaffekage udenpå. De første mange timer er kaffedejen sprød, men den bliver senere mere blød i det. Ikke mindre lækker, bare mindre sprød 🙂
Jeg kan ikke huske, hvad det var for en side, jeg så bollerne på. Idéen til bollerne er jo ikke min, men opskriften her i indlægget er helt min egen 🙂
Ingredienser – 12 styk
bolledej
25 g. gær
200 g. yoghurt
1 dl. lunt vand
550 g. hvedemel
1 æg
50 g. blødt smør
75 g. rørsukker – kan erstattes af almindeligt sukker
½ tsk. salt
brunsviger remonce
100 g. marcipan
100 g. blødt smør
100 g. brun farin
1 tsk. kanel
kaffedej
1 æg
50 g. rørsukker – kan erstattes af almindeligt sukker
50 g. blødt smør
75 g. hvedemel
2 tsk. instant kaffe pulver
1 spsk. vand
Start med bolledejen.
Kom alle ingredienser i røremaskinen.
Ælt dejen godt og længe – gerne i 15 minutter – til den er blød og elastisk. Dejen er lidt klistret, og det skal den være.
Lad dejen hæve lunt og tildækket i 45 minutter.
Mens dejen hæver, laves brunsviger remoncen.
Alle ingredienser kommes i en skål og røres sammen. Jeg synes, det er nemmest at gøre det med hånden, men du kan også bruge en ske eller elpiskeren.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord.
Del den i 12 lige store stykker. Jeg vejer mine af 😉 Jeg vejer hele dejklumpen. Deler med 12, og det vejer jeg hvert stykke af til.
Formes til boller, der trykkes flade. Kom en god skefuld brunsviger remonce på hver.
Luk bollen godt sammen.
Sæt bollerne med sammenføjningen nedad på bageplade.
Lad bollerne efterhæve lunt og tildækket i 45 minutter.
Mens bollerne efterhæver laves kaffedejen.
Kom æg, rørsukker, smør og mel i en skål og pisk det sammen. Det skal ikke piskes længe, bare til dejen er ensartet.
Pulverkaffen røres ud i 1 spsk. kogende vand og røres i dejen.
Kom dejen i en sprøjtepose med en lille glat tyl. Hvis man ikke har en lille glat tyl, kan man bare komme dejen i posen og klippe et lille hul.
Sprøjt kaffedejen på bollerne.
Bages ved 210 grader almindelig ovn i 13-14 minutter.
Køler af på en rist.
Anne-Marie skriver
Skæg ide, det skal prøves. Det er så let og overskueligt, at kaste sig ud i, med opskrifter fra dig.
God weekend
Kh.
Anne-Marie
Spisestuen skriver
Tak for de søde ord Anne-Marie. Det er dejligt, at du er glad for siden.
Også en dejlig weekend til dig.
Hilsen Lene
Emilie // Valbylille skriver
De boller lyder altså til at være virkeligt lækre – både med den sprøde kaffedej ovenpå og den søde overraskelse indeni.
Spisestuen skriver
Mange tak Emilie – og det er de bestemt også 🙂
Hilsen Lene