Det er en hyggelig hapser at få med i sin madpakke 🙂 Ud over at de smager godt, har de også en fornuftig sundhedsværdi, så jeg synes bestemt, at man kan give sine poder sådan en med i madpakken med god samvittighed. De er også super lækre lune til frokost, eller som et mellemmåltid.
Jeg har på et tidspunkt fået købt nogle store muffinsforme, og dem har jeg brugt i dag. Papirsformene har jeg fundet hos bagetid.dk, og de hedder jumbo muffinsforme. Der er blevet 8 store muffins ud af portionen. Hvis du laver dem i muffinsforme i “almindelig” størrelse, tænker jeg, at der bliver 12 styk.
Jeg havde en pakke skinke i køleskabet, fra jeg bagte pizzasnegle den anden dag, og den er kommet i. Ellers er det jo en oplagt mulighed at bruge en rest kød fra aftensmaden, eller man kan lave en udgave kun med grøntsager, så brug opskriften som inspiration, og kom det fyld i, som du godt kan lide.
Jeg har delt min opskrift op i dej og fyld. Så kan man erstatte – eller undlade – som man har lyst til 🙂
Ingredienser – 8 store muffins
dej
150 g. grahamsmel – kan erstattes med groft speltmel
150 g. hvedemel
1 tsk. natron
½ tsk. salt
2 æg
250 g. yoghurt naturel
½ dl. olivenolie – kan erstattes med smeltet smør
fyld
1 tsk. tørret oregano
½ tsk. tørrede chiliflager
150 g. skinke
100 g. revet mozzarella
½ rød peber
desuden bruges 75-100 g. revet mozzarella til topping
Skinke og peberfrugt skæres i små tern.
Bland tørre ingredienser til dejen i en skål. Her har jeg kommet krydderierne fra fyldet i.
Bland fyldet i de tørre ingredienser.
Bland de våde ingredienser til dejen i en anden skål.
Hæld de våde ingredienser ned til de tørre.
Rør dejen sammen. Rør kun lige til dejen er samlet.
Fordel dejen i 8 store forme.
Drys med revet ost.
Sættes i en 180 grader varm ovn ved almindelig ovn i ca. 25 minutter.
Køler ned på en rist.
Nydes lune eller kolde.
Jeanette Henriksen skriver
Ser lækkert ud.. jeg tænker lidt om man måske kunne komme hytteost i i stedet for revet ost.
Jeg er nød til at prøve lave sådan nogle en dag.. når jeg finder tid.. 😀
Knus <3
Spisestuen skriver
Mange tak Jeanette 🙂
Det er bare med at prøve sig frem.
God fornøjelse med dem 🙂
Hilsen Lene
Sisse skriver
De lyder godt nok gode 🙂 Mon de kan fryses?? evt fryses inden bagning?
Spisestuen skriver
Her bliver jeg dig svar skyldig. Det har jeg ingen erfaring med.
Jeg har frosset en del af mine ned efter bagning, og så tager vi op til madpakke om morgenen. Så er de tøet i spisepausen 🙂
Susanne skriver
Hej Lene hvad er forskellen på fuldkornsspelt og spelt mel kan det ene erstatte det andet mvh susanne
Spisestuen skriver
Fuldkornsspelt er fuldkornsmel 🙂
Du kan erstatte fuldkornsmelet med almindeligt hvedemel.
Hilsen Lene