Hjemmelavede fladbrød er så lækre! De smager skønt, og de er super bløde og nemme at have med at gøre.
De er lavet af en helt simpel gærdej, der rulles tyndt og bages på en varm pande. De spises varme med det fyld, man har lyst til at putte i 😉 I aften har vi fået dem med salat, tomat, krydret oksekød og tzatzki i. Det smager vildt godt!
Hvis man lige pakker et stykke bagepapir omkring, er de nemme at spise med fingrene.
Ingredienser – 10 styk
3 dl. lunt vand
25 g. gær
1 tsk. salt
2 spsk. olivenolie
ca. 500 g. hvedemel
Kom alle ingredienserne i røremaskinen.
Ælt dejen rigtig godt – gerne i 15 minutter – til den er elastisk og lige akkurat slipper skålen. Her vil man ikke have en klistret dej 😉
Hæver lunt og tildækket i 45 minutter.
Del dejen i 10 stykker og form dem til kugler.
Læg et viskestykke over, og lad dem hvile i 20 minutter.
Nu varmes en pande op uden fedstof på.
Dejstykkerne rulles tyndt ud et ad gangen.
Brødet lægges på en varm pande og bages i ca. 1 minut på hver side. Når brødet laver store bobler, skal det vendes. Arbejdsgangen hedder, at der rulles et brød ud, mens der bages et på panden. Når først panden er varm, sættes varmen på medium.
Lægges på en tallerken og holdes dækket med et viskestykke, så holder de sig lune et godt stykke tid.
Serveres nybagte og lune.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.