Dejen har fået lidt kardemomme. Remoncen har fået marcipan, polynesisk vanilje og masser af citronskal. Der er et lille drys lakrids på toppen… Sådan sammensætter man verdens bedste citronsnegl! 🙂 og jeg er en glad og stolt blogger – igen 😉
Det er ikke raketvidenskab at lave en blød og lækker snegl. Du skal bare passe på ikke at få for meget mel i dejen, og så skal de ikke bages for længe.
Ingredienser – 16 styk
dej
2½ dl. lunt vand
25 g. gær
ca. 500 g. hvedemel
1 tsk. kardemomme
1 æg
75 g. rørsukker
½ tsk. fint salt
50 g. blødt smør
fyld
150 g. blødt smør
150 g. marcipan
100 g. rørsukker
korn af 1 polynesisk vaniljestang
revet skal af en meget stor citron 😉 – eller 2 mindre – øko eller ubehandlet
glasur og pynt
250 g. flormelis
ca. 3 spsk. citronsaft
lidt gul pastafarve
lakridspulver til drys – Johan Bülows er helt fantastisk
Kom alle ingredienser til dejen i røremaskinen.
Ælt dejen godt og længe. Gerne 10-15 minutter. Det er en blød og let klistret dej.
Lad dejen hæve lunt og tildækket i 30 minutter.
Kom alle ingredienserne til fyldet i en skål.
Rør det sammen. Jeg gør det med hånden, men man kan også sagtens gøre det på maskine.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord.
Rul ud til ca. 60 x 40 cm.
Smør remoncen på.
Rul sammen på den lange led.
Skær ud i 16 stykker. Jeg synes, det er nemmest med en brødsav.
Lægges på bageplade.
Efterhæver lunt og tildækket i 30 minutter.
Pensles med sammenpisket æg.
Bages ved 220 grader almindelig ovn i ca. 15 minutter.
Køler ned på en rist.
Rør flormelis og vand sammen til glasuren og kom lidt farve i.
Jeg kommer glasuren i en sprøjtepose, så synes jeg, den er nemmere at styre.
Pynt sneglene med glasuren og drys med lakrids.
Marlene skriver
Har fulgt din opskrift til punkt og prikke, men da sneglene er bagt færdige sejler bunden af pladen med fedt :/ hvorfor gør det det? Jeg tænker at der er for meget smør i remoncen :/?
Spisestuen skriver
Hej Marlene 🙂
Har du brugt de samme ingredienser? også “rigtig” smør og ikke Kærgården eller et andet smørbart produkt?
Ellers har jeg ikke nogen god forklaring på det. Mine sejlede ikke i fedt 🙂
Hilsen Lene
Marlene skriver
Nej jeg brugte et blandingsprodukt :/ så er det nok der fejlen er 😉
Spisestuen skriver
Det er det højst sandsynligt :-/ men mon ikke de kan spises alligevel – det tænker jeg 🙂
Marlene skriver
Det kan de 🙂 smager skønt 🙂
Anja Mahboub skriver
Tænkte på om de kan fryses?
Spisestuen skriver
Det kan de 🙂