Skøn pastaret med intens og lækker smag! Rejer i en cremet og lækker sovs med masser af hvidløg og fintrevet citronskal vendt sammen med en skøn hjemmelavet pasta.
Så ville jeg have danset happy dance i køkkenet, hvis ikke det var fordi, jeg var alt for mæt 🙂
Hos os er der til 2 personer til aftensmad. Hvis man serverer den til forret, synes jeg, at der er til 4 personer.
Hvis du ikke hører til dem, der synes, at det er hyggeligt at lave sin egen pasta, så køb en god frisk pasta.
Og her i huset drysses gavmildt med parmesan ved servering 🙂
Ingredienser – 2 personer (4 personer til forret)
god olivenolie til stegning
2 store fed hvidløg
½ rød chili
200 g. rejer fra frost
1 potte persille
1 meget stor citron – eller 2 almindelige
2 dl. piskefløde
saft af ½ citron
salt og friskkværnet peber
desuden revet parmesan til servering og et dryp citronsaft
Chili befries for kerner og skæres i tynde strimler.
Hvidløg hakkes fint.
Persillen hakkes fint.
Citronskallen rives fint.
Her bliver jeg lige nødt til at dele min glæde – igen – over mit rivejern Det er så fantastisk! Intet af det bitre hvide kommer med 🙂 Jeg glæder mig over det hver gang, jeg skal bruges revet skal af citrusfrugter.
Kom en god sjat olivenolie på panden og varm det op.
Kom hvidløg og chili på og rør rundt.
Steg til hvidløget bliver blødt. Det skal ikke brune.
Kom rejer og citronskal på.
Lad rejerne koge nogle få minutter. De smider noget vand, når de kommer på panden, og det simrer de i.
Kom piskefløde på og lad det koge ind i 3-4 minutter ved god varme.
Kom den hakkede persille på.
Kom citronsaft i.
Smag til med salt og friskkværnet peber.
Vend den nykogte og varme pasta i sovsen.
Server gerne med revet parmesan og et dryp citronsaft.
Ole Gilberg skriver
Jeg har lavet citronpasta retten 2 gange. Første gang fulgte jeg opskriften, og den var god. Anden gang ristede jeg nogle (hjemmelavede) bacontern i stedet for olien. Det var bedre 🙂