Jeg har fundet ud af, at jeg faktisk godt kan lide de lidt tykke supper med en lækker topping, så her kommer en af de opskrifter, her ikke er mange af på bloggen 😉
Skøn cremet blomkålssuppe med en lækker topping af løg, mandler, æbler og bacon. Det er herrelækkert! 🙂
Ingrediensbilleder glemte jeg så at tage i farten, men det går nok 😉
Ingredienser – 4 personer
suppe
1 blomkål – pæn størrelse på 5-600 gram
1 bagekartoffel
1 løg
2 bouillonterninger – jeg har brugt grøntsagsbouillon
1 l. vand
½ tsk. tørret timian
½ tsk. tørret rosmarin
2 dl. piskefløde
2 spsk. citronsaft
salt og friskkværnet peber
topping
1 pk. bacon – 125 gram
1 løg
50 g. mandler
1-2 æbler – jeg har brugt 2 små Discovery
Blomkål og kartoffel skæres ud i store stykker og løget hakkes groft.
Løg steges bløde i en god klat smør.
Kom blomkål og kartoffel i gryden sammen med bouillonterninger, vand, timian og rosmarin.
Læg låg på og lad simre i ca. 20 minutter.
Mens suppen koger steges bacon sprødt. Jeg steger det i ovnen ved 200 grader almindelig ovn i ca. 15 minutter.
Mandlerne smuttes. Det er ikke nødvendigt, men jeg har nogle skønne store spanske mandler, der nemt taber skindet, og det er ikke så lækkert at gnaske i “mandel-skind”.
Jeg synes, det gøres nemmest ved at komme dem i en lille gryde med lidt vand. Bringes i kog, og når det koger hældes mandler med vand op i en lille skål. Når man kan have fingrene i vandet, kan skindet nemt smuttes af mandlerne.
Giv suppen en tur med stavblenderen og kom piskefløde og citronsaft i.
Smag til med salt og peber.
Til toppingen skæres mandlerne groft og løget skæres i lidt grove stykker. Æblerne skæres i mindre tern.
Steg løg og mandler gyldne i smør på panden i lidt smør.
Kom æbletern på og steg dem med et par minutter.
Den stegte bacon skæres i mindre stykker, og kommes på suppen sammen med løg/mandel-æbleblandingen.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.