De fine asier, jeg købte i gårdbutikken i weekenden, er blevet syltet i dag. Jeg synes, det er mega hyggeligt at sylte sure ting. Det er ikke noget man gør for at spare penge, men fordi det smager godt 🙂 Og så kan jeg godt lide, at jeg ved, hvad det er i.
Atamon er jeg jo ikke fan af, og det har jeg heller ikke kommet i mine asier. Glassene er omhyggeligt rengjort og skoldede. Det er vigtigt, at lågene slutter tæt. Det gør de ikke på de små glas her, fandt jeg ud af, og det har jeg ærgret mig pænt meget over i formiddag, for når der kan løbe en dråbe ud, når man tilter glasset, kan der jo også komme luft ind, og det betyder kortere holdbarhed. Jeg bruger mange af den slags glas, og det har aldrig været et problem før – øv altså! – men de ryger på køl, og får lov til at stå et par uger, og så må jeg invitere familien på noget mad, der skal asier til… masser af asier… Det store glas slutter fint tæt, så det holder længe.
Holdbarhed på asierne – når glassene slutter tæt – har jeg ikke afprøvet, men uåbnede holder de et godt stykke tid i køleskabet. Åbnet er holdbarheden 2-3 uger.
Jeg har brugt en farvet eddike og rørsukker, så bliver lagen gylden. Hvis du gerne vil have en helt lys lage, skal du bruge den hvide eddike og almindeligt hvidt sukker. Jeg har brugt et brev syltekrydderier til asier. Mængden var til 3 liter eddike, så jeg har brugt det halve. Der findes sikkert flere forskellige mærker syltekrydderier, så kig på posen, hvor meget det er til. Jeg fik smidt emballagen ud, og jeg kan ikke huske firmaet… Det går bare helt fantastisk med de asier 😉 men gode er de 🙂
Lad asierne trække en uges tid, inden du kaster dig over dem 🙂
Ingredienser – 1½-2 liter
2 kg. asier
4-6 spsk. fint salt
1½ l. eddike
750 g. rørsukker
2 løg
4 laurbærblade
2 tsk. fennikelfrø
½ brev syltekrydderier til asier
Asierne skylles og skrælles.
Del dem i to og skrab indmaden ud med en ske.
Skær dem i 1 cm. tykke skiver. Husk at smage, når du skærer af en ny asie. Der kan være bitre asier, og det forsvinder ikke, når de syltes.
Kom dem i en skål og drys med salt. Vend godt rundt, så der er salt på alle stykkerne.
Læg et rent viskestykke over skålen og lad asierne stå i et par timer. Der trækker en del vand ud af dem.
Løgene skæres i tynde både og kommes i en stor gryde med eddike, sukker, laurbærblade, fennikelfrø og syltekrydderier.
Bring lagen i kog.
Asierne kommes i et dørslag og skylles godt.
Når lagen koger, kommes asierne i. Når blandingen koger igen, skal asierne have 2 minutter.
Asierne fiskes op og fordeles i ønskede rengjorte og skoldede glas.
Lagen varmes op til kogepunkt igen og hældes over asierne.
Luk glassene med det samme.
Når glassene er kølet ned, sættes de i køleskabet.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.