I dag har jeg lavet jordbærsyltetøj, og pludselig kom jeg i tanke om, at nybagte lune scones med jordbærsyltetøj, skulle være godt. Det skal jeg lige hilse og sige, at det er.
De her scones har en skøn konsistens – luftige og lette 🙂
Scones er allerbedst nybagte og lune 🙂 Jeg har kommet en klat græsk yoghurt 10% ovenpå syltetøjet, og det smager fantastisk. Kom også gerne flødeskum, creme fraiche eller andet på.
Du kan variere dem ved at komme rosiner, tranebær eller chokolade i dejen. Det ville også være virkelig lækkert med lidt revet citronskal i.
Håber du her kan få en fornemmelse af konsistensen 🙂
Og med nylavet jordbærsyltetøj og en klat græsk yoghurt 10% 🙂
Ingredienser – 11-12 styk
250 g. hvedemel
25 g. rørsukker – kan erstattes af almindeligt sukker
1/4 tsk. fint salt (er ikke med på billedet)
2½ tsk. bagepulver
75 g. koldt smør
1½ dl. mælk
desuden bruges 1 æg til pensling
Kom mel, rørsukker, salt og bagepulver i en skål og rør det sammen.
Kom det kolde smør i.
Nulr smørret ud i melet med fingrene. Det må gerne gå lidt hurtigt, så smørret ikke bliver varmt.
Lav en fordybning i midten og hæld mælken i.
Rør dejen sammen. Her skal ikke røres voldsomt. Dejen skal nærmest bare skubbes sammen.
Når dejen er næsten samlet, tages den ud på et meldrysset bord og samles helt. Den skal absolut ikke æltes, bare samles.
Tryk dejen forsigtigt ud, så den er ca. 2 cm. tyk. Jeg synes ikke, det er nødvendigt med en kagerulle, men sådan en kan godt bruges.
Tryk dejen ud med en udstikker på 5 cm. Flyt dejen rundt om væk, så du ikke vrider med udstikkeren. Dyp udstikkeren i mel mellem hver udstikning.
Læg dine scones på bageplade og pensl dem med sammenpisket æg på toppen.
Dej, der er tilovers fra første “udrulning”, kan samles forsigtig sammen og trykkes ud i 2 cm.’s tykkelse igen. De to scones helt til højre på min bageplade er fra 2. udrulning. De er sat for sig selv, fordi jeg ville se, om de blev meget anderledes. Det blev de ikke 🙂
Bages i en 220 grader varm ovn i 11-12 minutter.
Serveres nybagte og gerne lune.
Jeanette Henriksen skriver
Kom lige til at lave en lille portion her til aften med chokolade.. Mums de er gode 😀
De hævede ikke helt så meget op som ønsket.. men var ellers perfekt. 😀
Har nævnt dem på min blog og linket til din opskrift 😀
Knus <3
Spisestuen skriver
Mange tak for henvisning på din blog og de meget søde ord 🙂
Lyder rigtig dejligt med chokolade og helt perfekt lige der sent om aftenen 🙂
Hilsen Lene
Jeanette Henriksen skriver
Det var så lidt 😀
Jeg skulle nok ha lave dem lidt højere, men det ved jeg til næste gang. 😛 De smager super godt 😀
Knus <3
Linda Sønderup skriver
Super god opskrift! Meget lækre sprøde og luftige/lette scones.
Susanne Hansen skriver
hej kan jeg godt kom dem i fryseren