For et par uger siden hjembragte vi skønne kirsebær fra Selleberg. De er udstenet og kommet på frost. Jeg er allerede helt pjattet med dem. Foreløbig bliver de brugt blandet i græsk yoghurt og i smoothie. I dag har jeg brugt nogle af dem i en skøn kirsebærmousse. At den har en flot farve, er bare en ekstra bonus, for hold nu op! den smager godt 🙂
Det er vores dessert i aften. Chefen tryller på grillen, og her er det skønneste vejr, så udenfor med mig igen 🙂
Ingredienser – 4 personer
3 blade husblas
200 g. kirsebær (søde kirsebær uden sten fra frost)
100 g. rørsukker – kan erstattes af almindeligt sukker
½ dl. citronsaft
2½ dl. piskefløde
desuden bruges 1½ dl. fløde til pynt
Husblas lægges i blød i koldt vand i 15 minutter.
Kirsebær, rørsukker og citronsaft kommes i en gryde og bringes i kog.
Koger ca. 5 minutter uden låg.
Tag gryden fra varmen, og giv blandingen en tur med stavblenderen. Jeg har blendet mit ret fint, men man kan jo stoppe lidt før, hvis man hellere vil have det lidt grovere.
Knug husblassen fri for vand og rør den ud i den varme kirsebærblanding.
Hæld det op i en skål, og køl det ned til stuetemperatur.
Pisk fløden til blødt skum, og vend den med kirsebærmassen.
Fordel moussen i små glas eller kom den i en skål.
Sætter sig på køl på et par timer.
Ved servering pyntes med flødeskum.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.