Hjemmelavet jordbærsyltetøj smager så vidunderligt!
Jeg har masser af bær og frugt på frost, og laver helst mindre portioner syltetøj ad gangen. Det tager ikke lang tid at lave, og der behøves ikke Atamon i styltetøjet – med mindre man er virkelig længe om at spise sådan en portion 🙂
Jeg har givet mit syltetøj en hurtig tur med stavblenderen, for her i familien er der ikke enighed om, hvorvidt der skal være hele bær i eller ej 😉 Det er jo så op til dig, om du hellere vil have syltetøj med hele bær i, for så lader du bare stavblenderen blive i skuffen. Hvis det stod til mig, var der hele bær i, men pyt med det, for på den her måde, kan alle spise det, og smagen er jo lige god 🙂
Når det skal være ekstra lækkert, kommer jeg korn af 1 vaniljestang i syltetøjet. Den tomme stang koger med, og fiskes op, inden syltetøjet blendes og jævnes 😉
I dag kom det på nybagte og lune scones 🙂
Ingredienser – ca. 6 dl. syltetøj
500 g. jordbær
250 g. rørsukker – kan erstattes af almindeligt sukker
1 tsk. Melatin rørt sammen med 2 spsk. sukker
2 spsk. citronsaft
Kom jordbær og rørsukker i en gryde.
Varm langsomt op og kog nogle minutter til jordbærrene er møre.
Tag gryden fra varmen og giv massen en hurtig tur med stavblenderen.
Sæt gryden tilbage på blusset og drys Melatin/sukker blandingen i under omrøring. Kog igennem under omrøring et par minutter.
Kom citronsaft i.
Hæld syltetøjet på rengjorte og skoldede glas. Skru lågene på med det samme.
Glassene køles ned og opbevares i køleskab.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.