Den her har stået i idébanken længe, og ventet på, at jeg fik den helt rigtige idé til sandwichbundene. Det fik jeg så sent i aftes, da jeg sad på terrassen med kameraet i mørket og kiggede efter stjerneskud. Sådan et par timer i ro og stilhed gør noget godt for kreativiteten 🙂
Så her er de i al beskedenhed: Møglækre is-sandwich, som jeg er virkelig stolt af. De er blevet helt, som jeg havde tænkt, de skulle være 🙂
Jeg har lavet en vanilje flødeis, og jeg har valgt at lave den uden maskinen i dag, for portionen kunne lige knap være der, og det bliver også fint uden.
Bundene (og den frosne is) har jeg udstukket med en rund form. Her man kan udstikke med den form, man har lyst til. Evt. også bare skære ud i firkanter.
Opskriften på bundene kan uden problemer halveres. Jeg havde i hvert fald det halve tilbage, og havde tænkt bare at udstikke og bage bunde af hele portionen, men må indrømme, at det fik jeg ikke gjort, for her er det skønneste vejr i dag, så jeg valgte et par timer i haven i stedet, men ellers ville jeg have kommet dem på frost, og så ville det jo være nemt at producere is-sandwich en anden dag.
Resten af vaniljeisen ryger i en kaffe milkshake til mig, der indtages på terrassen i det skønneste vejr 🙂
Ingredienser – 12 styk (7 cm. i diameter)
vaniljeis
½ l. piskefløde
1 dåse kondenseret mælk
korn af 1 polynesisk vaniljestang
sandwichbunde
200 g. stuetempereret smør
200 g. rørsukker
200 g. sirup
1 æg
75 g. kakao
ca. 500 g. hvedemel
Kom bagepapir i en form på ca. 25 x 33 cm.
Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom dem i en skål med fløden. Pisk fløden til blødt skum og vend den kondenserede mælk i.
Hæld massen i formen og bred den ud i lag, der er lige tykt over det hele.
Sæt formen i fryseren i nogle timer. Jeg fik ikke lige kigget på klokken, men jeg tror, at det tager omkring 5 timer, før den er frossen.
Til sandwichbundene kommes smør, rørsukker, sirup og æg i røremaskinen og køres sammen et par minutter med spaden.
Rør kakao i.
Kom melet i og rør sammen. Det skal ikke æltes, men kun lige røres, til dejen er ensartet.
Når man tager dejen ud af skålen, skal den slippe bord og hænder.
Kom dejen i en skål. Dæk til og lad den hvile i ½ time på køkkenbordet.
Rul dejen ud på et meldrysset bord i ca. 3 mm.’s tykkelse. Rul dejen stille og roligt. Lad være med at trykke hårdt, men lad kagerullen gøre arbejdet, ellers skrider dejen fra hinanden. Jeg synes, det er nemmest at rulle en mindre portion ud ad gangen.
Stik dejen ud med en rund udstikker på 7 cm. i diameter.
Lægges på bageplade.
Bages ved 180 grader almindelig ovn i ca. 8 minutter.
Køl bundene helt af.
Stik den frosne is ud med samme udstikker, som bundene blev stukket ud med, og læg hver skive is mellem 2 bunde.
Pak dem ind i husholdningsfilm, og kom dem i fryseren i et par timer.
Nu er de klar til at blive spist, eller pak dem ind i bagepapir og opbevar dem i fryseren.
samantha skriver
Mmm ser godt ud.. jeg må prøve at lave dem en dag til pigerne. 🙂 Men laver nok isen på traditionel facon, selvom det andet lyder nemt 🙂
De bedste mad-hilsner og smil
Samantha
www.samanthafotheringham.dk
Spisestuen skriver
Mange tak Samantha 🙂
Håber de falder i god jord hos pigerne.
Hilsen Lene
Nanna skriver
Hejsa,
Super lækker opskrift. Jeg har tilladt mig og lave en variant og linke til dig. Håber det er ok ☺️ http://homemade-blog.dk/2015/08/27/is-sandwich-med-hjemmelavet-karamel-og-hindbaer-is/
Mvh
Nanna
Homemade-blog.dk
Spisestuen skriver
Hej Nanna 🙂
Mange tak for både link og pæne ord i dit indlæg 🙂
Dine is-sandwich ser også skønne ud 🙂
Hilsen Lene
Line Lerche skriver
Nu har jeg lige fulgt opskriften, og kan godt se, at der er for mange bunde i forhold til is mængden.. Hvordan ville du bedst opbevare de resterende bunde?
Jeg glæder mig helt vildt til at smage dem, men er stadig laaaang tid til, at isen er færdig
Vh Line
Spisestuen skriver
Hej Line 🙂
Jeg ville opbevare de ekstra bunde på frost 🙂
Hilsen Lene
Maria skriver
Bliver det sprøde eller bløde bunde? ☺️