Bløde og lækre snegle med fyld af smør, persille, hvidløg og ost. Det er bare en god kombi! 🙂
Brug dem som tilbehør til mad eller suppe, i madpakken eller bare som et lækkert mellemmåltid 🙂
Ingredienser – 24 styk
dej
25 g. gær
3 dl. lunt vand
500 g. hvedemel
75 g. blødt smør
1 tsk. salt
1 tsk. honning
desuden bruges 1 æg til pensling
fyld
100 g. blødt smør
1 potte persille
6 fed hvidløg (30 gram)
240 g. revet cheddar – 1 pose som på billedet
50 g. fintrevet pecorino eller parmesanost
Kom alle ingredienser til dejen i røremaskinen.
Ælt dejen godt og længe – 10-15 minutter – til en blød og elastisk dej. Den slipper ikke skål og hænder.
Hæver lunt og tildækket i 1 time.
Mens dejen hæver, laves fyldet.
Persillen hakkes fint og hvidløg presses. Blandes med det bløde smør i en skål.
Dejen er hævet i 1 time:
Dejen kommes ud på et meldrysset bord og skubbes i et rektangel.
Rulles ud til ca. 60 x 40 cm.
Smør hvidløgs-smørret på dejen.
Drys med cheddar og pecorino.
Rul sammen.
Skær 24 stykker og læg dem i en form på 25 x 35 cm.
Nu kan de så dækkes til og hæve på køl i 8-10 timer eller efterhæve lunt og tildækket på køkkenbordet i 45 minutter. (Hvis du har hævet dem på køl, tages de ud af køleskabet og står på bordet, mens ovnen varmer op.)
Sneglene pensles med sammenpisket æg.
Bages ved 220 grader almindelig ovn i ca. 17 minutter. Hvis du har efterhævet sneglene på køl, skal de måske bage et par minutter mere.
Lad sneglene køle ned i formen, der sættes på en rist.
Carina skriver
Lækkert lækkert lækkert de smager så godt ,man kan jo blive helt afhængelige af dem
Spisestuen skriver
Tak Carina 🙂 Det er rigtig dejligt at høre.
Titte skriver
Mums siger jeg bare mange tak for den opskrift
Spisestuen skriver
Velbekomme 🙂 Det er jo en fornøjelse af udgive en opskrift, der bringer glæde.
Hilsen Lene
Cindie skriver
Ser rigtig lækkert ud vil jeg klart prøve. Er de fryseegnet? Og i så fald før eller efter de ar været i ovnen? Hvordan gør man det bedst?
Spisestuen skriver
Mange tak Cindie 🙂
De egner sig fint til frost. Hvis du fryser dem færdigbagte, skal de tø i emballagen på køkkenbordet og lunes lidt i ovnen lige inden de spises.
Jeg har ikke erfaring med at fryse dem rå, men ved at det kan lade sig gøre. Så tager du dem ud af fryseren, og lader dem stå ved stuetemperatur en times tid, og så bages de.
Hvad der bliver bedst, ved jeg ikke, men jeg ville bage dem, inden de kommer i fryseren.
Hilsen Lene
Helle skriver
Hej. Vil nu prøve din opskrift, men undrer mig over at du på billedet har et æg i dejen men i ingredienslisten står der at ægget er til pensling?
Spisestuen skriver
Hej Helle 🙂
Det er ikke et æg, du kan se i dejen. Det er honning 😉
Hilsen Lene
pia skriver
Tænkte om man kunne putte lidt skinke i eller vil det være synd
Spisestuen skriver
Personligt synes jeg, det ville være synd, for så bliver det mere en pizzasnegl, men hvis du godt kan lide det, så skal du da bare komme skinke i 🙂
Hilsen Lene
Desiree skriver
Ser fantastisk ut. Presser du vitløken eller hakker du den?
Spisestuen skriver
Jeg presser den 🙂 Står i opskriften 😉
katrine skriver
aldrig mere hvidløgsbrød fra frysedisken! tusind tak -en herlig synd at have tilovers 😉
har leget med forskellige friske krydderier, det kan også anbefales
Spisestuen skriver
Velbekomme <3
Mikaela Skovgaard skriver
Hvordan opbevares de bedst?
Spisestuen skriver
I en frysepose ved stuetemperatur.
Hvis de skal gemmes længere end til samme dag, ville jeg komme dem på frost, lige når de er kølet ned.
Lad dem tø i posen, og lun dem kort inden servering.
Mikaela Skovgaard skriver
Tak, hele familien er vilde med dem og mange af dine andre opskrifter 🙂
Katrine skriver
Jeg har lavet den 1000 gange nu (ah ok, overdrivelse fremmer forståelsen:) De er et hit og aaaalt for lækre. Pyt med hvidløgslugt dagen derpå. Det er dét værd -om og om igen. Gæster siger uhm på så rar en måde 🙂 tak for opskriften!
Spisestuen skriver
Velbekomme <3 og tusind tak for skøn tilbagemelding. Jeg bliver så glad!
God weekend 🙂
Hilsen Lene
MARLENEo skriver
GLÆDER JEG MIG TIL AT PRØVE SER SÅ LÆKRE UD STORT TAK 😉
Cindy skriver
De er virkelig virkelig gode. Tak for opskriften, det er ikke sidste gang de bliver bagt herhjemme. Mhhh
anjum skriver
tak for opskriften. De smager så godt, Jeg har lavet den 100 gange
Dorte skriver
Tak for dejlig opskrift. Har bagt dem mange gange. Mon de vil være ligeså gode, hvis man putter timian i.?