Og før du får noget galt i halsen, er det her måske slet ikke en french toast, men det var lige det bedste navn, jeg kunne hitte på. Traditionelt er french toast jo noget med lyst brød vendt i sammenpisket æg – og måske noget sukker og kanel – og så stegt på panden i smør. Den version er jeg ikke vild med, men pludselig slog det mig, at det kunne smage voldsomt godt med en krydret udgave, og det gør det!
Æggemassen er krydret med sennep og chili, og så har den fået noget revet cheddar. Grovbrødet er dejen fra “Grovboller – basisopskrift” lavet til 2 brød, men brug gerne noget andet brød, du godt kan lide 🙂
Jeg kom tynde skiver rå løg, lidt tomat, revet cheddar og basilikum på, og så fik vi ketchup til, men det kunne også være aldeles skønt med chilisovs til. Jeg ville helst have revet noget cheddar selv, men der var en pose i køleskabet, der skulle bruges 🙂
Ingredienser – 2 personer
4 skiver grovbrød
3 æg
1 tsk. sennep
½-1 tsk. tørrede chiliflager
½ dl. fløde
salt og friskkværnet peber
50 g. revet cheddar
desuden bruges smør til stegning
Kom æg, fløde, sennep, salt, peber og chili i en skål.
Pisk let sammen og rør osten i.
Varm panden op med en god klat smør på.
Vend brødskiverne i æggeblandingen. Man må lige fiske efter osten i blandingen og trykke på begge sider af brødet.
Steg brødet i 2-3 minutter på hver side ved medium varme.
Serveres varme.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.