Squashkage har et lidt trælst ry, og det er ærgerligt, for squash giver en skøn konsistens i kage. Svampet og lækker kage er det 🙂
Jeg laver normalt squashkage med kanel og hasselnødder, men ville prøve noget andet i dag, for den skal være “amme-venlig”. Kagen kom med på barselsbesøg hos den ældste datter, der ammer et lillebitte nyt menneske, så den her udgave er med citron og vanilje. Det giver en skøn og frisk kage 🙂 Hvis du skulle få lyst til at lave udgaven med kanel, undlades vaniljesukker, citronskal og -saft, og der kommes 1 spsk. kanel, 75 g. grofthakkede hasselnødder og ½ dl. mælk i.
Billede af mormors lille guldklump kommer i indlægget fra vores ferie, når jeg får det bikset sammen 😉
Jeg har pyntet kagen med friske mynteblade. Det var med i mine overvejelser at komme finthakkede mynteblade i dejen. Det tror jeg også kunne give en god smag sammen med citron.
Ingredienser – 1 kage på 26 cm.
kage
3 æg
250 g. brun farin
korn af 1 polynesisk vaniljestang – eller 2 almindelige
2 tsk. vaniljesukker – kom så ikke med på billedet 😉
200 g. groftrevet squash – svarer ca. til 1 mellemstor squash
150 g. stuetempereret smør – kan erstattes af neutral olie
250 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
fintrevet skal og saft af 1 citron – øko eller ubehandlet
cream cheese topping
60 g. stuetempereret smør
120 g. flormelis
2 tsk. vaniljesukker
100 g. Philadelphia flødeost – ikke light
Pisk æg, brun farin, citronskal, vaniljesukker, vaniljekorn og blødt smør sammen.
Bland mel med bagepulver og vend det i dejen sammen med citronsaft.
Vend den revne squash i.
Hæld dejen i en smurt springform.
Bages ved 175 grader almindelig ovn i 35-40 minutter.
Topping:
Pisk smør, vaniljesukker og flormelis lyst og luftigt med elpisker – det tager 5-10 minutter.
Pisk flødeosten i. Pisk kun til massen er ensartet. Hvis der piskes for længe efter osten er kommet i, kan massen blive tynd.
Bred toppingen ud over den kolde kage.
Opbevares på køl.
Marlene skriver
Hjertelig tillykke med den lille ny verdens borger og jeres eget lille mirakel :-).
Kh. Marlene
Spisestuen skriver
Mange tak Marlene 🙂
Anne-Marie skriver
Tilykke med familieforøgelsen.
Kh.
Anne-Marie
Spisestuen skriver
Mange tak Anne-Marie 🙂
Trine Nielsen skriver
Hej Lene 🙂
Hvor stor er springformen, som kagen er i?
Mvh
Trine 🙂
Spisestuen skriver
Den er 26 cm. – står i opskrift ved ingredienser 😉
Trine Nielsen skriver
Okay, tak 🙂 Synes dog stadig ikke jeg kan se det, men måske jeg trænger til nye briller 😉
I øvrigt tak for en masse skønne opskrifter, har bagt flere af dine kager, og de er altid et hit 🙂
Hav en dejlig weekend 🙂
Mvh
Trine 🙂
Spisestuen skriver
Åh, det kender jeg godt, at man kan stirre sig blind på noget 🙂 Der står i opskriften: Ingredienser – 1 kage på 26 cm.
Dejligt at høre, at du er glad for opskrifterne 🙂
Også en skøn weekend til dig.
Hilsen Lene
Joan Vestergaard skriver
Lavede den udgave med kanel i. Kom lidt valnødder og rosiner i istedet for hasselnødder. Nu er de bagt i muffins forme, rigtig gode… selv mælken stadig står på bordet, glemte at komme det i dejen.