Her kommer et lidt langt indlæg om noget temmelig simpelt 🙂 I det skønne vejr, vi havde i sidste uge, bagte vi snobrød et par gange. Så hyggeligt med bål ved vandet <3
Jeg havde makro-objektiv på kameraet, og det egnede sig fint til at skyde billeder ved bålet med. Der kom en smuk og stor måne, mens vi var ude, så den kom også med. Ikke optimalt med makro, men det blev et okay billede.
Den ene dag lavede jeg en helt neutral snobrødsdej. Den anden dag kom jeg hvidløg og oregano i. Begge dele er skønne. Jeg havde også tænkt et forsøg med mindre salt (½ tsk.) og 50 gram sukker og kardemomme eller kanel i dejen, men det nåede vi ikke til. For meget blæs på vinden, og så er det ikke hyggeligt at sidde om bålet.
Tilbehør til snobrødene kan være ketchup, syltetøj, honning, Nutella eller noget helt andet. Krydderier i dejen kan varieres, som man har lyst til. Timian, løvstikke, citronmelisse eller mynte kunne også være skønt i dejen. Dejen kan også tilsættes 150 gram revet ost. Det er bare at lege med ingredienserne og prøve sig frem.
Snobrødspindene har vi købt i Netto – enten sidste år eller for et par år siden. De kostede en 20’er og er helt perfekte til snobrødene.
Jeg har brugt bagepulver som hævemiddel i dejen. Hvis du hellere vil bruge gær, kan man sagtens det. Så skal der ½ pakke i og vandet skal være lunt. Det skal så hæve 1 time et lunt sted, inden man laver snobrødene.
Jeg valgte bagepulver, for så skal dejen bare æltes sammen, og kan komme med udenfor dækket til. Vi har heller ikke lavet det så tit, så vi lige har styr på, hvor længe et bål skal brænde, inden der kommer gløder, så jeg synes, det er nemmest at have med at gøre. Hvis man er på tur i naturen, er det også nemmest bare at have bagepulver med. Så skal ingen af ingredienserne jo opbevares på køl, og man kan bikse dej sammen til snobrød på ingen tid.
Jeg har kommet lidt smør i min dej. Det kan man erstatte med olie, eller det kan helt undlades.
Ingredienser – 8 pænt store snobrød
4 dl. koldt vand
2½ tsk. bagepulver
ca. 650 gram hvedemel
1½ tsk. salt
50 g. blødt smør – eller olie
eventuelt tilsættes
2 fed finthakket hvidløg
2 tsk. oregano
Alle ingredienser æltes sammen. En lidt sjov dej, når man er vant til at arbejde med gær-deje. Konsistensen bliver en noget anden.
Kom så meget mel i, så dejen lige akkurat slipper hænder og bord. Så er den ikke så klistret at sidde med, når brødene skal formes.
Put dejen i en skål og dæk til med et klæde. Dejen er så klar til at komme med ud, og kan fint stå en time eller 2, før den bruges.
Dejen formes om snobrødspindene og bages over gløderne.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.