Ferie betyder også kage 😉 og i dag har vi fået plukket en masse smukke ribs i haven, så lidt af dem er endt i denne skønne ribskage.
Det kunne jo være hyggeligt at kunne sige, at kagen var nydt i solen på terrassen. Det er den så ikke, for her blæser og er koldt, men nydt er den!
Kage med syrlige ribs og en sød marengs på toppen passer perfekt sammen. Vi spiste kagen lun, og det er ikke ringe 😉
Det er småt med billeder i sådan et ferie-kage-indlæg, men kagen er nem at bikse sammen, så det går nok 🙂 Jeg har tyllet marengsen på, men den kan også fint bare bredes ud over kagen med en paletkniv.
Ingredienser – til 1 springform på 26 cm.
kagen
3 æggeblommer
125 g. rørsukker
korn af 1 vaniljestang
75 g. smeltet smør
150 g. hvedemel
½ tsk. bagepulver
½ dl. mælk
marengs
3 æggehvider
150 g. rørsukker
desuden bruges 250 g. ribs
Pisk æggeblommer godt med sukker og vaniljekorn.
Rør smørret i.
Bland mel og bagepulver og vend det i dejen sammen med mælken.
Fordel dejen i en springform beklædt med bagepapir.
Fordel ribsene ud over kagen.
Bages i en 200 grader varm ovn ved almindelig ovn i ca. 20 minutter.
Mens kagen bager laves marengsmassen.
Pisk æggehviderne næsten stive.
Pisk halvdelen af sukkeret i. Pisk godt – 2-3 minutter.
Pisk resten af sukkeret i med 1 skefuld ad gangen og pisk godt mellem hver.
Når kagen har bagt de ca. 20 minutter, tages den ud af ovnen, og marengsen fordeles over den varme kage.
Sæt kagen tilbage i ovnen i ca. 15 minutter til marengsen er gylden.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.