Små sprøde nøddemarengs med lækkert fyld imellem. Det er en macaron. Man kunne fristes til at sige, at det er en makron, der har fået lidt storhedsvanvid.
Jeg har brugt pekannødder i mine, og det giver en skøn smag. Ellers ville ristede hasselnødder, ristede (afskallede) mandler eller ristede cashewnødder, også smage skønt i.
Jeg har findelt mine nødder i blenderen, og det gør den ret godt, men hvis du ønsker en helt glat overflade, skal nødderne måske males i en kaffekværn og bagefter sigtes. Jeg synes nu godt kagerne må være lidt rustikke, og det er skønt med en smule knas fra nødderne.
En anden gang vil jeg fylde mine macarons med chokolade ganache, men der var en rest jordbær mousse tilovers fra mine vaffel muffins i går, så det kom imellem i dag.
Hvis man ønsker at farve sine macarons, undlades kakao og man bruger pastafarve eller pulverfarve. Almindelig frugtfarve ændrer konsistensen på dejen. Det er så bedst at bruge mandler eller cashewnødder, så man får en lys dej, når der skal farve i, og evt. erstatter rørsukker med almindeligt hvidt sukker.
Ingredienser – 30 styk (lagt sammen)
3 æggehvider
100 g. rørsukker
75 g. pekannødder
75 g. flormelis
1 spsk. god kakao
Blend nødderne helt fint.
Kom flormelis og kakao i og rør det godt sammen.
Kom æggehvider og det halve af rørsukkeret i en skål. Vær omhyggelig med, at der ikke kommer æggeblomme ned til hviderne, og skål og piskeris skal være helt rene.
Pisk til det er hvidt. Det skal ikke være stift.
Kom resten af sukkeret i og pisk igen.
Det skal danne bløde toppe og ikke være så sejt/fast i det som til almindeligt marengs. Det skal være en blød marengsdej. Den skal ikke piskes så længe. 3-4 minutter tror jeg, at jeg brugte på det.
Kom nødde-blandingen i. Rør dejen godt sammen, men pas på ikke at røre for længe, så kan den blive for tynd. Lidt en balance, hvornår man skal stoppe. Dejen må ikke være for fast. Den skal kunne flyde lidt.
Kom dejen i en sprøjtepose med en glat tyl på ca. 1 cm og sprøjt ud på bagepapir. Hold sprøjteposen lodret på det samme sted og lidt over bagepapiret.
Bank bagepladen hårdt ned i bordpladen nogle gange. Sæt et par fingre på bagepapiret, ellers flyver det rundt. Dejen flyder lidt ud, og luftbobler slås ud.
Lad de små kager stå og tørre i 30-45 minutter på bordet, inden de bages. Overfladen skal tørre ind, så der ikke hænger dej fast, når man prikker forsigtigt på dem.
Bages ved 150 grader almindelig ovn i 15 minutter. Bag en plade ad gangen. Der bliver to plader af opskriften her, og den anden plade kan sagtens stå på bordet, mens den første bages.
Køl de små kager af på en rist, inden der kommes fyld i.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.