Skønne svampede muffins med kaffe, kakaoglasur og drysset med lakrids. Det er vores fredagskage i dag 🙂
Kaffe, chokolade og lakrids ER bare en dejlig kombination.
Jeg har leget lidt med glasuren, for jeg synes den vanlige med flormelis, vand og kakao er noget kedelig, så den her har ingen vand, men smør og piskefløde. Det er blevet ret godt 🙂
Ingredienser – 16 muffins
dej
2 æg
75 g. smeltet smør – eller neutral olie
200 g. yoghurt naturel
2 spsk. instant kaffepulver
1 tsk. kanel
200 g. hvedemel
250 g. brun farin
1 tsk. natron
glasur
50 g. smør
2 spsk. kakao
5 spsk. fløde
200 g. flormelis
desuden bruges lakridspulver til drys. Johan Bülows smager fantastisk!
Start med dejen.
Bland alle våde ingredienser i en skål. Her skal kaffepulveret i.
Bland alle tørre ingredienser i en anden skål.
Rør de tørre ingredienser sammen med de våde. Rør kun lige til dejen er ensartet.
Fordel dejen i 16 muffinsforme.
Bages ved 175 grader almindelig ovn i ca. 20 minutter.
Køler af på rist.
Til glasuren kommes smør, fløde og kakao i en gryde.
Smeltes sammen under omrøring.
Tag gryden fra varmen og rør flormelis i.
Fordel på de kolde muffins og drys med lakridspulver.
Rikke skriver
Uhm.. De skal prøves 😀
Spisestuen skriver
De er også voldsomt gode! 🙂
Håber du kan lide dem 🙂
Rikke skriver
??
Rikke skriver
De er virkelig lækre og meget luftige.. Kan kun anbefales..
Spisestuen skriver
Det er jeg glad for at høre Rikke 🙂 Tak for skøn tilbagemelding 🙂