Happy dance i køkkenet 🙂 Det fortjener denne enkle og skønne kage!
Blød, sød og lækker kage hvor det halve af dejen har fået kakao. Lagt lidt hulter til bulter ned i formen, så der bliver et fint mønster, når den skæres.
Man kan bruge 100 g. smeltet mørk chokolade i stedet for kakao, men så har kagen en tendens til at blive tør i det, synes jeg.
Jeg har kommet yoghurt i dejen, og det er vist ikke så traditionelt 😉 men det giver en svampet og lækker kage.
Jeg har bagt kagen i en randform, men den kan også fint bages i en sandkageform eller springform.
Jeg har brugt røremaskinen i dag, men du kan fint bruge en elpisker til dejen.
Jeg synes kagen er smuk som den er, men hvis du gerne vil pynte den, så giv den et drys flormelis eller lidt smeltet mørk chokolade. Den almindelige hvide glasur er jeg ikke så stor fan af.
Ingredienser
200 g. stuetempereret smør
250 g. rørsukker – kan erstattes af almindeligt sukker
4 æg
250 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker eller korn af 1 vaniljestang
200 g. yoghurt naturel
2 spsk. kakao
2 spsk. fløde
Kom smør og rørsukker i skålen og rør det godt og længe, til det er luftigt. 5-10 minutter ved medium hastighed.
Kom æggene i ét ad gangen og rør godt mellem hver.
Bland mel med bagepulver og vend det i dejen skiftevis med yoghurt. Her bruger jeg en dejskraber.
Tag knap det halve dej fra og vend kakao og piskefløde i. Sigt kakaoen, så der ikke er klumper i.
Nu har man to skåle med dej. En lys og en med kakao.
Dejen lægges i en smurt randform med to skeer. Sådan lidt på skift.
Glat overfladen.
Bag kagen ved 175 grader almindelig ovn i ca. 40 minutter. Stik i den med en tandstik eller tynd strikkepind. Når der ikke hænger dej ved, er kagen færdig.
Lad kagen køle 15-20 i formen, inden den vendes ud på risten og køler helt af.
Trine Nielsen skriver
Hej Lene 🙂
Har i dag bagt din marmorkage, og den er smagt, og det er jo en ren fornøjelse at sætte tænderne i den. Den smager skønt og er svampet og lækker 🙂 Lige til at blive glad af 🙂
Hav en dejlig søndag 🙂
En glad hilsen
Trine
Spisestuen skriver
Hej Trine 🙂
Tusinde tak for skøn tilbagemelding. Det er rigtig dejligt at høre 🙂
Hilsen Lene
EVA skriver
Hej Lene den form du har brugt til din fine marmor kage er det mette blomsterberg ? mvh Eva
Spisestuen skriver
Hej Eva 🙂
Det er lige præcis den.
Hilsen Lene
Eva skriver
Hvor blev den Marmor kage god uhm ikke tør bare så god. H. EVA .
Spisestuen skriver
Det er rigtig dejligt at høre Eva 🙂
vivi skriver
Hej.
Kan man bruge cremefraiche i stedet for yoghurt?
Hilsen vivi
Spisestuen skriver
Det kan du 🙂
Henriette Matthiesen skriver
Hej. Hvornår skal vaniljen i? 😁