Flere hyldeblomster og jordbær 😉 Det ER også en dejlig kombination, og lige nu er danske jordbær helt vidunderlige. Sommerlig og skøn dessert her i vores ferie 🙂
De traditionelle kammerjunkere er skiftet ud med friske danske jordbær, hyldeblomster og et dryp jordbærsirup.
Opskriften på koldskål er stort set den samme, som jeg har på bloggen i forvejen, så hvis du ønsker billeder til fremgangsmåden, så kig forbi Koldskål.
Ingredienser – 4 personer (ca. 1 liter)
koldskål
½ l. kærnemælk
½ l. ymer – eller tykmælk
3 spsk. rørsukker
korn af 1 vaniljestang
2-3 spsk. citronsaft
topping
1 bakke jordbær – 500 gram
4 hyldeblomstskærme
jordbærsirup
Kærnemælk røres med rørsukker, vaniljekorn og citronsaft.
Ymer røres i.
Koldskålen kan spises med det samme, men bliver bedst, hvis den får lov at trække på køl et par timer.
De grove stilke klippes af hyldeblomsterne, og de drysses på koldskålen ved servering sammen med friske jordbær og et dryp jordbærsirup.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.