Lyder syndig, og det er den også! og virkelig lækker. Mild karamelsmag i isen og en skøn karamelswirl lavet med en lækker hjemmelavet karamelsovs.
Køn kan man ikke beskylde den for at være, men smagen fejler ikke noget 🙂
Den ville være super lækker drysset med en grofthakket god mørk chokolade.
Ingredienser
is
2 æg
150 g. brun farin
korn af 1 polynesisk vaniljestang
2½ dl. piskefløde
2½ dl. mælk
karamelsovs
50 g. brun farin
50 g. lys sirup
1 dl. piskefløde
25 + 25 g. smør
Start med at lave iscremen.
Pisk æg, brun farin og vaniljekorn sammen. Det skal ikke piskes luftigt, bare blandes godt.
Kom fløde og mælk i en gryde og varm op til knap kogepunkt.
Hæld den varme mælkeblanding i æggeblandingen under piskning.
Hæld cremen tilbage i gryden og varm den op under omrøring. Den skal varmes op til den tykner. Den må absolut ikke koge, så skiller den. Hvis du bruger termometer, skal den være ca. 82 grader.
Hæld iscremen gennem en sigte. Fanger æggetrevlerne, der er i rå æg 😉
Dæk med husholdningsfilm helt ned på cremen.
Køl cremen ned til køleskabskold.
Lav karamelsovsen mens iscremen køler ned.
Kom fløde, brun farin, sirup og 25 g. smør i en gryde.
Varm op og kog uden låg under jævnlig omrøring ved ikke for høj varme i ca. 10 minutter.
Tag gryden fra varmen og rør 25 g. koldt smør i.
Hæld i en skål og køl ned til stuetemperatur.
Isen køres på ismaskine.
Kom en tredjedel af isen i en beholder.
Hæld lidt karamelsovs over.
Kom en tredjedel mere is over.
Hæld lidt karamelsovs over.
Kom det sidste is på og hæld den sidste karamelsovs over. Jeg brugte lige knap al karamelsovsen.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.