Jordbærgrød af skønne danske friske jordbær smager fantastisk. Opskriften har manglet her på bloggen, men det er åbenbart længe siden, jeg har lavet jordbærgrød sidst 😉 Opskriften har jeg fundet i mit gamle opskrift-arkiv på computeren, og der er stadig skønne ting derfra, der skal blogges 🙂
Vi spiser fløde på jordbærgrød, men byt det ud med mælk, hvis du bedre kan lide det.
Jordbærgrød smager også dejligt til en god vaniljeis eller på græsk yoghurt.
Jordbærgrød er en skøn sommerdessert, men smager også fortrinligt om morgenen 🙂
Ingredienser – 4 personer
500 g. jordbær
50-100 g. rørsukker – kan erstattes af almindeligt sukker
½ dl. vand
2 spsk. kartoffelmel – måleskeer
1 dl. koldt vand
Skyl jordbærrene, skær blomsten af og skær dem i halve eller kvarte. Hvis du gerne vil have hele bær i grøden, så lad være at skære dem over 😉
Kom jordbær, ½ dl. vand og 50 g. sukker i en gryde og varm op.
Kog grøden i ca. 3 minutter.
Smag grøden til med resten af sukkeret. Som regel passer det med 100 gram sukker i alt synes jeg, men der er forskel på sødheden af de forskellige jordbærsorter.
Tag gryden fra varmen og lad den stå 1 minut.
Rør kartoffelmel ud i koldt vand.
Hæld det i grøden under omrøring. Kom den mængde i, som du synes passer, alt efter om du vil have en tynd eller lidt tykkere grød. Vi kan godt lide, når den er lidt tyk, så her passer mængden fint.
Hæld grøden i en skål til afkøling. Drys den gerne med et tyndt lag sukker, så den ikke trækker skind.
Serveres kold.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.