Det må vist være ferie-projektet i år 🙂 Desserter og kager med hyldeblomster! De er sene i år, for sidste år var de færdige før vores ferie, men her i år har der været masser og der er stadig fine hyldeblomstskærme at plukke, og dem plukker jeg gerne 😉
Lugten, som jeg synes var fæl til at starte med, er jeg kommet til at holde af. Jeg elsker stadig smagen, og det gør Chefen også, men jeg tror, det er godt, at sæsonen er ved at være slut, ellers kunne det sikkert godt blive for meget med hyldeblomst 😉
Jeg har kommet blomsterne i kagebunden, toppet med flødeskum pisket med lidt god vaniljesukker, og så er der lagt friske jordbær på. Den smager så skønt! Fin smag af hyldeblomster i kagen, som kun har fået vanilje sammen med. Ikke lime eller citron, som jeg havde i tankerne. Jeg ville lave en kage med ren smag af hyldeblomst, og det er lykkedes 🙂
Ingredienser – 8-10 personer
kagen
3 æg
200 g. rørsukker – kan erstattes af almindeligt sukker
korn af 1 polynesisk vaniljestang – eller 2 almindelige
150 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 dl. mælk
100 g. smeltet smør
12 pænt store hyldeblomstskærme
desuden bruges
2½ dl. piskefløde
2 tsk. vaniljesukker
1 bakke jordbær (500 gram)
De grove stilke klippes af hyldeblomstskærmene.
Pisk æg, vaniljekorn og sukker skummende og hvidt.
Bland mel med bagepulver og vend det i dejen sammen med mælken.
Vend den smeltede smør i.
Hyldeblomsterne vendes i dejen.
Hæld dejen i en 26 cm. springform.
Bages ved 200 grader almindelig ovn i 25-30 minutter.
Fløden piskes med vaniljesukker og lægges på den kolde kage.
Der pyntes med jordbær.
Hanne K skriver
Den ser lækker ud…
Måske skulle jeg finde nogle hyldeblomster 🙂
Kh
Hanne
Spisestuen skriver
Mange tak Hanne 🙂
Jeg kan kun anbefale at få plukket nogle af skønhederne og få dem puttet i kager og desserter <3
Emilie // Valbylille skriver
Sikke en smuk kage. Vores hyldeblomster er desværre væk nu, men kunne godt finde på at bage en lignende kage med den saft, som jeg fik ud af de smukke skærme.
Alle Nyheder skriver
Vilken somrig kaka, perfekt för en solig dag!
Anne-Marie skriver
Sæsonen har da også været usædvanlig lang i år. Har lige tørret nogle til te og sat en ” champagne” til gæring. I forvejen har jeg lavet saft 3 gange og marmelade af de brugte citroner. Men hold da op alle de delikate ting du har fået lavet.
Kh.
Anne-Marie
Spisestuen skriver
Mange tak Anne-Marie 🙂 Altså også skønne ting, du har fået lavet.
Jeg skal vist have hyldeblomst-marmelade skrevet op til at afprøve til næste år.
Hilsen Lene