Nemt og super lækkert ferie-morgenbrød. Dejen røres sammen om aftenen og hæver på køl natten over. Om morgenen står skålen med dej på bordet, mens ovnen varmer op. Så formes bollerne, bages og vupti er der skønne boller. Helt enkelt og med få ingredienser, så besværet er minimalt, og det er skønt, når der er ferie 🙂
Jeg plejer at angive mine opskrifter i gram, men vægten her er ikke så pålidelig, så jeg har brugt dl-mål. Sådan et har man som regel også alle steder 🙂
Nydt lune til morgen med ost og stikkelsbærkompot, en kop kaffe ved siden af og en helt blank feriedag forude 🙂
Ingredienser – 12 boller
12 gram gær (1 kvart pakke)
½ l. koldt vand
2 tsk. salt
2 tsk. honning
3 dl. havregryn
8 dl. hvedemel
Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt resten af ingredienserne og rør dejen sammen. Den kan røres med en grydeske, og skal have konsistens som tyk havregrød.
Dæk skålen med film og sæt i køleskabet i 12 timer. Den kan fint stå nogle timer længere.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord og skær den i 12 stykker. Pas på ikke at mase luften ud af dejen.
Sæt bollerne på bageplade.
Bages ved 250 grader almindelig ovn i 10 minutter. Skru ned til 225 grader og bag videre i 7-8 minutter.
Køl bollerne af på en rist.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.